Infofinanciar > Lumea la zi > Se anunță o escaladare a războiului din Ucraina! Surse: Rusia intenționează să angajeze 400.000 de soldați noi.
Lumea la zi

Se anunță o escaladare a războiului din Ucraina! Surse: Rusia intenționează să angajeze 400.000 de soldați noi.

Soldați ruși, Sursă foto: TV8.md
Sursă foto: TV8.md

Potrivit mai multor surse media locale, Ministerul Apărării din Rusia intenționează să angajeze 400.000 de soldați noi pe bază de contract în 2023, conform Insider. Potrivit unui raport de la Radio Europa Liberă, campania de recrutare este programată să înceapă pe 1 aprilie, iar administrațiile regionale au fost deja informate cu privire la obiectivele pe care trebuie să le atingă.

De exemplu, conform Ura.Ru, o sursă de știri pro-Kremlin, zonele Sverdlovsk și Chelyabinsk au fost informate că trebuie să strângă câte 10.000 de semnături până la sfârșitul anului 2023.

Începe recrutarea în Federația Rusă?

Potrivit BBC Rusia, oficiali militari din Voronej, o regiune rusă situată aproape de granița cu Ucraina, au fost observați distribuind citații cetățenilor, solicitându-le să-și actualizeze datele la birourile de înrolare și de înregistrare.

Cu toate acestea, autoritățile au declarat că somațiile au fost emise doar pentru a colecta informații și nu pentru a iniția o nouă mobilizare, conform acelorași surse.

Potrivit portalului rus de știri „Layout”, armata rusă caută recruiți specializați în domenii militare, precum operatori de artilerie sau de vehicule blindate.

Conform sursei citate de „Layout”, soldații contractuali vor avea opțiunea de a decide dacă doresc să lupte sau nu în Ucraina. În septembrie anul trecut, Rusia a decretat o „mobilizare parțială” a 300.000 de rezerviști pentru a întări forțele sale în urma invaziei din Ucraina.

Cu toate acestea, zvonurile despre recrutarea unor soldați cu scurte perioade de pregătire și echipament precar, care ar fi fost uciși în luptă, au stârnit temeri printre locuitori cu privire la un posibil al doilea val de mobilizare. În februarie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că nu există planuri pentru o a doua mobilizare.

Totodată, Șoigu a declarat în decembrie că Ministerul Apărării intenționează să își crească efectivele de la 1 milion de oameni la 1,5 milioane.

Cel puțin 695 de mii de soldați ar putea fi înrolați

Este de așteptat ca aproximativ 695.000 dintre militari să fie înrolați pe bază de contract, cu cel puțin 521.000 care să fie deja în serviciu până la sfârșitul anului 2023, a spus Șoigu.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, soldații care lucrează pe bază de contract sunt de obicei voluntari care se înrolează în armată pentru o perioadă de trei ani, fiind plătiți pentru serviciile lor. Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, se estima că numărul acestora era de aproximativ 400.000. Odată cu începerea războiului în februarie 2022, recrutorii au oferit bonusuri mari și salarii majorate soldaților contractuali, în încercarea Kremlinului de a consolida resursele pentru trupele sale greu încercate.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.