Lumea la zi

BREAKING NEWS! Putin vorbește! Președintele rus a anunțat mobilizare parțială

Putin, Sursă foto: Știrile ProTV
Credit imagine: infofinanciar.ro

Vladimir Putin vorbește astăzi despre ce se va întâmpla cu războiul dintre Rusia și Ucraina. Președintele rus a anunțat mobilizare parțială a armatei.

„Pentru prima dată de la începutul conflictului Kievul a acceptat condițiile noastre de asigurare a siguranței etnicilor ruși. Dar Vestul nu a fost de acord și a dat ordine directe Ucrainei. Așa au apărut trupele de mercenari în acest conflict.” a spus Putin.

Putin a adaugat că Occidentul a făcut din poporul ucrainean „carne de tun” încă din 2014, când a fost anexată Peninsula Crimeea și a adăugat că „obiectivul principal” de „eliberare” a populației din regiunea Donbas „rămâne neschimbat”.

Putin a adăugat că „sprijină” persoanele care urmăresc organizarea de referendumuri în părțile din Ucraina controlate de Rusia.

„Mercenarii tortureaza cetatenii pasnici din Herson, Zaporojie etc. Acolo sunt nazisti care au atacat spitale sau scoli. Avem tot dreptul sa ne opunem macelaririi oamenilor pasnici. Lugansk si Donetk Rusiei pentru organizarea referendumurilor anuntate ieri. Vom face tot ce putem ca oamenii sa isi poate exprima opinia. Mobilizare partiala … doar cei care sunt in rezerva vor si inrolati si cei care au profesii militare. Aceste persoane vor fi inrolate in armata si vor incepe antrenamentele”, a mai declarat președintele rus.

Mobilizarea parțială înseamnă că toți rezerviștii vor fi chemați să lupte. „Vor fi antrenați suplimentar”, a subliniat Putin

Putin a anunțat mobilizare parțială

Duma de Stat a Federației Ruse introduce în Codul penal noțiunile de „mobilizare”, „lege marțială” și „timp de război” care nu au fost menționate anterior în Codul penal rus, potrivit avocatului pentru drepturile omului Pavel Chikov. Acesta a fost prima persoană care a vorit despre proiectul de lege din Duma. Predarea voluntară, jefuirea și abandonarea neautorizată a unei unități în timpul perioadei de ostilități atrage după sine o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

Parlamentul rus a introdus în un pachet de amendamente la proiectul de lege privind modificările la Codul penal al Federației Ruse, adoptat în prima lectură în luna iulie. Modificările introduc un set întreg de articole noi din Codul penal al Federației Ruse: „Predarea voluntară” (articolul 352.1) și „Jefuirea” (articolul 356.1). Pentru predare, se riscă de la trei la 10 ani de închisoare, dacă nu există semne de înaltă trădare. Pentru jaf – până la 15 ani de închisoare.

De asemenea, s-a anunțat faptul că bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani nu mai au voie să părăsească teritoriul rus.