Infofinanciar > Lumea la zi > Scenariu apocaliptic lansat de Donald Trump! Fostul președinte al SUA crede că „vom ajunge la al Treilea Război Mondial”
Lumea la zi

Scenariu apocaliptic lansat de Donald Trump! Fostul președinte al SUA crede că „vom ajunge la al Treilea Război Mondial”

Donald Trump, Sursă foto: Reuters
Sursă foto: Reuters

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a spus că, în cazul în care SUA nu va cere și organiza negocieri între Rusia și Ucraina, lumea va intra în al Treilea Război Mondial. Totodată, oficialul american a lansat mai multe atacuri la adresa actualului lider al SUA, Joe Biden.

„Trebuie să cerem negocieri imediate pentru încheierea pașnică a războiului din Ucraina, altfel vom ajunge la un al treilea război mondial, care va fi ca niciun alt război de până acum.

Nu vom fi avut niciodată un asemenea război. Iar acest lucru este din cauza oamenilor proști care nu au habar. Și este, de asemenea, din cauza tipului de arme care este disponibil astăzi”, a susținut Donald Trump.

Totodată, în cadrul aceluiași discurs, fostul lider american i-a atacat pe reprezentanții administrației actualului președinte Joe Biden pentru modul în care au gestionat până acum problema, acuzându-i că „au transmis lucruri greșite” Rusiei. Trump a mai făcut referire la ultimele declarații ale președintelui Biden despre „pericolul Armagheddonului”.

Joe Biden a transmis vineri, că ultimele amenințări ale Rusiei de a folosi arme nucleare pun lumea în pericol de „Armageddon” pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, în plină desfăşurare a Războiului Rece, scrie Digi24.

Biden l-a făcut pe Trump extremist

Potrivit unor declarații lansate în spațiul public de Joe Biden la începutul lunii septembrie în Philadelphia, Donald Trump este un reprezentant al extremismului care ameninţă siguranța Statelor Unite.

Actualul președinte al SUA a precizat că „egalitatea şi democraţia sunt atacate”. Totodată, Biden a mai spus că în Statele Unite „nu există loc pentru violenţa politică”.

„Nu ne facem nicio favoare să ne prefacem altfel. Așa că în seara asta, am ajuns în acest loc unde a început totul. Să vorbesc națiunii cât de clar pot despre amenințările cu care ne confruntăm. Despre puterea pe care o avem noi în propriile mâini pentru a face față acestor amenințări”, a mai spus preşedintele democrat.

De asemenea, acesta a mai criticat partidul republican al lui Donald Trump, dar şi pe susţinătorii miliardarului american, care „nu cred în statul de drept”.

„Trebuie să fim sincer unii cu alții și cu noi înșine: ce se întâmplă astăzi în țara noastră nu este normal; Donald Trump și republicanii MAGA reprezintă un val de extremism care amenință fundațiile republicii noastre”, a spus Biden la acea vreme.

A venit și răspunsul lui Trump

Însă, răspunsul lui Trump nu a întârziat să apară. Acesta i-a dat o replică „pe măsură” actualului președinte SUA, pe care l-a catalogat ca fiind „inamicul statului”.

„El (Joe Biden) este inamicul statului”, i-a răspuns Donald Trump, în discursul său de la un miting de campanie în Pennsylvania pentru alegerile de la jumătatea mandatului, organizat pe 23 septembrie 2022.

„Discursul lui nu a fost decât ură şi furie”, a mai mărturisit Trump, precizând că acesta este „discursul cel mai odios, plin de ură şi divizant care a fost pronunţat vreodată de un preşedinte american”.

„Aţi putea să luaţi cei mai răi cinci preşedinţi din istoria Statelor Unite şi să-i puneţi la un loc, nu ar fi putut să facă răul pe care Joe Biden l-a făcut ţării noastre în mai puţin de doi ani”, a mai spus fostul președinte SUA.