Infofinanciar > Lumea la zi > S-au deschis noi discuții despre un atac nuclear din partea Rusiei! „Vladimir Putin ar putea decide să folosească aceste arme”
Lumea la zi

S-au deschis noi discuții despre un atac nuclear din partea Rusiei! „Vladimir Putin ar putea decide să folosească aceste arme”

putin arme nucleare capital.ro
sursa foto capital.ro

Serghei Karaganov, președintele emerit al Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare al Rusiei, descris de presa occidentală drept un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat într-un editorial din publicația Ria Novosti că armele nucleare au salvat lumea.

Acesta susține că Occidentul a declanșat un război în pântecele unei mari puteri nucleare, adică Rusia și îl încurajează pe Putin să folosească aceste arme împotriva Europei. Ideea acestui mesaj a fost construită după ce Rusia s-a confruntat cu o criză națională.

„În ultimele decenii, în Statele Unite, Europa și chiar parțial în Rusia. Ceea ce eu numesc parazitism strategic s-a răspândit: credința că nu poate exista război și nu va exista niciodată. S-au obișnuit cu asta și pe această bază a crescut ideologia occidentală modernă. În plus, acum există o propagandă absolut fără precedent, care nu a fost nici măcar în timpul Războiului Rece. Oamenii sunt pur și simplu păcăliți și oamenii se tem chiar să spună ceea ce gândesc cu adevărat. Drept urmare, din cauza acestor 70 de ani de pace, sentimentul de autoconservare al societății a încetat să funcționeze și, cu ajutorul propagandei încântător de rele, acest sentiment de autoconservare este înecat în continuare, precum și declarațiile că Rusia nu va lovi niciodată Europa. Propaganda oficială occidentală pompează ideea că Occidentul poate face orice, iar Moscova va tolera toate acestea. Și acum sa manifestat extrem de convex și luminos” susține Karaganov.

Descurajarea nucleară

Acesta, apoi, continuă prin a explica ce înseamnă puterea nucleară a Rusiei: „În ultimii ani, Rusia a început să consolideze descurajarea nucleară, dar până acum măsurile luate sunt complet insuficiente. La un moment dat, ne-am calmat, am mers în conformitate cu teoriile occidentale și am ridicat în mod nesăbuit pragul pentru utilizarea armelor nucleare, care acum nu sunt folosite accidental de Occident. Acolo, tot timpul, semi-oficialii subliniază: nu, rușii nu vor folosi niciodată arme nucleare. Ei vor ca noi nici măcar să nu ridicăm această întrebare în niciun caz, ca și cum le-ar elibera calea pentru a purta un război nesfârșit împotriva lor Ucraina. Dar având în vedere că potențialul lor în complexul militar-industrial este mai mare decât al nostru, ei vor doar să ne epuizeze.

Sper că nu vom folosi niciodată arme nucleare, dar faptul că refuzăm posibilitatea de a le folosi în toate situațiile, cu excepția cazului unui pericol mortal pentru statul însuși, mi se pare frivol.

Astfel, statele leagă mâinile Rusiei și speră să o arunce în aer pe termen lung cu acest război lung. Și, ca rezultat, slăbește radical principalul său rival – China, caz în care va fi singur. Acesta este un plan strategic care este absolut clar. Ei bine, în același timp, americanii, după ce au aruncat deja poporul ucrainean în cuptor, împing Europa acolo, distrugând pozițiile pe care le-a ocupat timp de cinci secole. Ei rezolvă astfel o altă problemă – distrug Lumea Veche ca jucător strategic și potențial concurent strategic. La rândul lor, elitele europene comprador își conduc țările și popoarele la măcel”, adaugă acesta.

Descurajare nucleară

Cât de posibil ar fi ca Rusia să poată folosi erme nucleare pentru a se apăra? Karaganov susține că poate fi posibil atât timp cât „lumea” este în pericol „Cu toate acestea, se pune întrebarea cine poate și ar trebui să fie ținta unui astfel de atac. Americanii, după cum știm cu toții, au mințit fără rușine, spunând că ne pregătim pentru lovituri asupra Ucrainei. Aceasta este o monstruoasă lipsă de sens, rea, pentru că, desigur, ucrainenii sunt un popor înșelat nefericit care este condus la măcel. Dar totuși, aceștia sunt oamenii noștri, nu îi vom lovi. Dacă vine vorba de lovituri nucleare, atunci ar trebui să vorbim despre o serie de țări din Europa care oferă cea mai mare asistență regimului mercenar de la Kiev.

Din fericire, am început să urcăm pe scara descurajării nucleare. Dar trebuie să ne mișcăm mai repede și mai decisiv, deși, desigur, utilizarea armelor nucleare este un pas monstruos, ar trebui evitat cât mai mult posibil. Dar, așa cum arată vectorul de dezvoltare al Occidentului, elitele și societatea sa, mișcarea lor către valori anti-umane și post-umane, toate acestea indică în mod clar o abordare obiectivă a unui război termonuclear major. Trebuie să întrerupem acest proces și astfel să salvăm lumea – dacă este posibil, desigur, evitând acțiunile super-dure”, a mai spus Serghei Karaganov.