Lumea la zi

Rusia vrea o armată mai puternică! Putin: „Să asigurăm în timp util forțele noastre armate cu tot ceea ce este necesar”

Putin, Sursă foto: Cotidianul
Sursă foto: Cotidianul

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut că armata sa trebuie să fie dotată corespunzător și să aibă „tot ceea ce este necesar” pe frontul de luptă din Ucraina. Aceste declarații au fost făcute de liderul de la Kremlin în cadrul reuniunii de joi cu membrii Consiliului de coordonare al Guvernului rus. Această instituție este cea care se ocupă de dotarea Forțelor Armate Ruse.

„Am convenit că nu este necesar să introducem unele măsuri extraordinare. Nu este nevoie să facem aşa ceva”; „Dar este necesar să stabilim o activitate clară, calitativă, bine coordonată, fapt care în general este util, iar în această situație este pur și simplu necesar să asigurăm în timp util forțele noastre armate cu tot ceea ce este necesar în timpul operațiunii militare speciale”, a precizat liderul de la Kremlin, în cadrul reuniunii cu membrii Consiliului de coordonare din Guvernul rus

În discursul său, Putin a precizat că fiecare direcţie de activitate a Consiliului ar trebui să aibă atașate obiectivelor programe clare, care să cuprindă detalii ale livrării  producției.

„Trebuie să folosim ceea ce se întâmplă de fapt în viața reală pentru a sprijini tehnologiile, care au perspective promițătoare, dar și producția industrială. Trebuie făcut acest lucru în cadrul volumelor stabilite, a unităților strict convenite, cu respectarea datelor de primire a produselor de către cei care ar trebui să folosească aceste produse”, a mai spus Putin, potrivit celor de la știripesurse.

Pierderi imense suferite

Armata rusă a înregistrat pierderi catastrofale în luna noiembrie, atât în privința soldaților, cât și a echipamentelor militare (distruse sau capturate de partea ucraineană), arată date oferite de  ucraineni.

Dacă e să privim totalul pierderilor de militari în cele nouă luni de război, cele de la finalul lunii octombrie și din noiembrie sunt cu 68% mai mari decât media lunară de până acum.

Potrivit ucrainenilor, o mare parte din pierderile rușilor vin pe fondul prăbușirii frontului din sud și retragerea armatei lui Putin din zona Herson pe partea cealaltă a râului Nipru.

Lipsa muniției din armata rusă a fost subliniată de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, care a declarat că rușii au avut probleme logistice de la începutul invaziei în Ucraina și încă au probleme. Totodată, Rusia și-a folosit artileria la scară largă, trăgând numeroase rachete în direcția forțelor ucrainene înaintea mișcărilor în teren, scriu cei de la Hotnews.

De partea cealaltă, fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a subliniat că „inamicii continuă să ne calculeze cu minuţiozitate lansările şi rezervele. Ei mizează în zadar pe epuizarea posibilităţilor noastre. Avem destule”.

Potrivit estimărilor forțelor ucrainene, Rusia a pierdut până acum pe front:

– 85.720 soldați

– 5.839 blindate de luptă

– 2.898 tancuri

– 4.400 de vehicule

– 1.889 sisteme de artilerie

– 395 sisteme multiple de rachete

– 209 sisteme antiaeriene

– 278 avioane

– 261 elicoptere

– 1.547 drone

– 16 ambarcațiuni

– 531 de rachete de croazieră interceptate