Infofinanciar > Info > Ministerul britanic al Apărării anunță un succes tactic al Rusiei. Lugansk e ca și căzut
Info

Ministerul britanic al Apărării anunță un succes tactic al Rusiei. Lugansk e ca și căzut

regiuni ocupate
Foto: hotnews.ro

În raportul său zilnic de informații, Ministerul britanic al Apărării anunță că Rusia a obţinut un ”succes tactic în Donbas” şi ”controlează mai mult de 90% din regiunea separatistă Lugansk”.

După ce forţele ruse eu eşuat în a ocupa Kievul şi centrele guvernamentale ucrainene, Rusia şi-a adaptat tacticile și s-a concentrat asupra Donbasului, se arată în raport. ”Rusia obţine în prezent succes tactic în Donbas”, forţele ruse menţin operaţiunea ofensivă şi în prezent ”par să deţină iniţiativa faţă de opoziţia ucraineană”, se mai arată în acest raport.

Moscova controlează zona

Rusia a obţinut aceste succese tactice recente prin ”costuri semnificative de resurse şi prin concentrarea forţei şi a focurilor într-un singur front al campaniei generale”, se mai precizează în raport. Tot aici, se mai spune că Lugansk-ul va intra sub control rusesc foarte repede, o zi –două maximum.

Experții britanici mai observă că, pentru moment, armata rusă a adoptat o postură ”defensivă” pe celelalte fronturi sau axe. Cu toate acestea, raportat la planul iniţial al Rusiei, ”niciunul dintre obiectivele strategice nu a fost atins”, mai menţionează Ministerul britanic al Apărării.

„Victoria va fi a noastră”

Kremlinul a estimat vineri, ziua când s-au împlinit 100 de zile de la începutul invaziei ruse în Ucraina, că îşi va atinge „toate obiectivele” acestei „operaţiuni speciale militare”, care, în opinia sa, a dat deja „unele rezultate”.

„Multe localităţi au fost eliberate de forţele ucrainene pronaziste şi de elemente făţiş naţionaliste şi au fost create posibilităţi pentru revenirea la o viaţă paşnică”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică, într-o declaraţie de propagandă ruptă de realitate, desprinsă parcă din distopia orwelliană, conform unui comentariu al Unian.

Până în pânzele albe

Fără a evoca scurgerea a 100 de zile de la începerea campaniei militare a Kremlinului în Ucraina, care fusese concepută iniţial doar pentru câteva zile, Peskov a spus că „această muncă va continua până în momentul când toate obiectivele operaţiunii militare ruse” în Ucraina „vor fi atinse”.

Peskov a afirmat că unul dintre obiectivele prioritare ale campaniei militare este „protejarea oamenilor din republicile populare Doneţk şi Lugansk”, deşi în realitate regimul de la Moscova pregăteşte anexarea regiunilor Herson şi Zaporojie, iar forţele sale au distrus aproape complet sute de localităţi ucrainene şi au ucis mii de civili ucraineni, pe care, aşa cum declară, „s-au dus să-i elibereze”.

Denazificarea continuă

„În ceea ce priveşte securitatea populaţiei din Donbas, măsuri sunt în curs de desfăşurare, s-au obţinut anumite rezultate”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Ministerul rus de Externe a declarat, de asemenea, că Moscova va continua cu planurile sale de „denazificare” şi „demilitarizare” a Ucrainei, în timp ce politologi şi experţi occidentali consideră regimul rus ca având foarte multe asemănări cu Germania nazistă, potrivit Meduza.io.

„S-au făcut nu puţine lucruri, radicalii batalionului naţionalist Azov s-au predat şi se realizează eliberarea treptată a Donbasului”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de Agerpres.