Infofinanciar > Info > România TV, cea mai urmărită televiziune de știri din țară în luna ianuarie! Care sunt audiențele celor mai importante canale
Info

România TV, cea mai urmărită televiziune de știri din țară în luna ianuarie! Care sunt audiențele celor mai importante canale

Telecomandă, Sursă foto: Agora. md
Sursă foto: Agora. md

În luna ianuarie 2023, canalul de știri România TV a fost în fruntea televiziunilor românești informative. În privința topului celor mai vizionate canale de televiziune, canalul s-a aflat pe locul patru, întrecut de audiența Pro TV, Antena 1 și Kanal D.

România TV a avut o medie de 137.000 de telespectatori (RTG (000)) pe durata zilei, și 209.000 de spectatori pe minut în intervalul 18.00-24.00, perioada de vârf pentru audiența televiziunii românești. Din procentul total de persoane care dețin un televizor(RTG %), în medie, pe zi, 1,5% dintre români vizionau canalul de știri România TV. În perioada de vârf, în medie, 2,2% din totalul persoanelor din țară care au un televizor vizionau canalul România TV. De asemenea, în medie, din totalul persoanelor care urmăreau un canal de televiziune în cursul zilei (RTG SHARE), 7,2% dintre acestea vizionau România TV. Seara, între 18:00 și 24:00, 6% din oamenii care se uitau la televizor urmăreau canalul România TV.

Canalele de știri cu cea mai mare audiență pe luna ianuarie

După România TV, cel mai vizionat canal de știri din țară pentru luna ianuarie a fost Antena 3 CNN, care a avut în medie, zilnic, 105.000 de telespectatori, 1,1% din totalul persoanelor care dețin un televizor și 5,5% din totalul românilor care urmăreau la momentul actual un post de televiziune. Seara, Antena3 CNN avea în medie 174.000 de telespectatori, cu o audiență de 1,9% dintre românii cu televizor și 5% dintre cei care urmăreau un canal TV în perioada de timp menționată.

Digi 24 și Realitatea Plus aveau în medie, zilnic, 42.000 de spectatori. Seara, audiența canalului Realitatea Plus, de 77.000 de persoane, o depășea pe cea a canalului Digi 24, care avea 57.000 de spectatori. Astfel, Realitatea Plus a depășit audiența de seară a canalului Digi24, pentru luna ianuarie.

Pro TV, din nou în topul canalelor de televiziune din România

Canalul România TV s-a aflat și în top 5 cele mai vizionate canale de televiziune din țară, pentru prima lună din anul 2023. Aceasta s-a clasat pe locul 4, după Pro Tv, Antena 1 și Kanal D. Astfel, un procent de 1,5% din totalul de români care dețin un televizor au ales, în medie, să urmărească canalul România TV în cursul zilei, iar în perioada de vârf al audienței televiziunii, orele 18:00-24:00, canalul a strâns 2,2% dintre persoane. Asta înseamnă că, în medie, 137.000 de persoane s-au uitat în această lună zilnic la România TV, iar seara numărul crește la 209.00 de telespectatori. De asemenea, din procentul de audiență zilnică la televizor, 7,2% de persoane urmăreau România TV, iar seara acest procent se aduna la 6% de cetățeni.

Pe primul loc, cu cea mai mare audiență, în medie, pe zi, se află canalul Pro TV, cu un număr de 341.000 de telespectatori și un procent de 17,9% din totalul de oameni care se uitau la televizor. Seara, Pro TV aduna o audiență de 685.000 de oameni, iar 19,7% din utilizatori urmăreau canalul. Pro TV s-a aflat în topul audiențelor și în luna precedentă, în decembrie 2022, când a avut o medie de telespectatori de 694.000 pe minut, pentru întreaga zi. Antena 1 și Kanal D au fost, de asemenea, pe locul doi și trei, pentru media lunii decembrie.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.