Infofinanciar > Info > Raed Arafat pierde în fața România TV pe motive nefondate! Ce a decis Curtea de Apel
Info

Raed Arafat pierde în fața România TV pe motive nefondate! Ce a decis Curtea de Apel

Raed Arafat- sursa foto - g4media
sursa foto - g4media

Secretarul de stat Raed Arafat a pierdut procesul intentat postului de televiziune România TV, după ce judecătorii Curții de Apel au decis că acuzațiile șefului DSU asupra companiei au fost nefondate. În cadrul emisiunilor postului TV din timpul pandemiei nu au fost sesizate informații false, așa cum acuza Arafat. 

Acuzațiile de „fake news” ale lui Raed Arafat au fost dovedite de instanță ca fiind nefondate și au fost astfel desființate. Șeful DSU a dat în judecată postul de televiziune România TV în urma unor multiple critici din partea acestora la adresa dânsului, pe motive de dezinformare a publicului. Însă instanța a luat următoarea decizie: 

„Respinge, ca nefondat, apelul principal formulat de reclamant. Admite apelul incident formulată de pârâtă. Schimbă în tot sentinţa civilă nr. 1833/02.12.2021, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a III- a Civilă în sensul că: Respinge cererea de chemare în judecată, ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin grija grefei, azi, 20.12.2022”, citat de Stiripesurse. 

Răspunsul postului România TV 

Victor Ciutacu, jurnalist în cadrul România TV, a reamintit în exclusivitate după aflarea veștilor din partea Curții de Apel, nenumăratele dezinformări pe care le-a făcut Arafat și pe care postul său de televiziune le-a sesizat publicului, mișcare care l-a îndreptat pe șeful DSU să apeleze la instanță. 

„Ne amintim foarte bine, că eu am început povestea dezvăluirilor pe achizițiile de cele mai multe ori nesăbuite.Nu a fost vorba de un meci personal, ci am devoalat abuzurile de putere si bătaia de joc la adresa banului public. Adaug la acestea și închiderea bisericilor, când de Paști stăteau jandarmii la porțile bisericilor. 

 Raed Arafat a făcut mult mai mult rău, a dezinformat și a propagat fake news la adresa noastră, a doamnei Monica Pop, Danei Budeanu și a mai multor persoane, chiar la o conferință de presă la Uniunea Europeana”, a declarat Victor Ciutacu la România TV. 

Declarațiile lui Arahat din timpul pandemiei

Simona Gheorghe, redactor-șef la România TV, a vorbit la rândul ei despre acuzațiile false aduse de Raed Arafat postului său de televiziune: „Este o decizie care arată, nu pentru prima dată, că România TV și-a informat corect publicul. Raed Arafat a intentat acest proces doar de dragul imaginii publice a domniei sale, pentru că în ultima vreme Raed Arafat nu a pierdut doar procesul cu Romania TV, ci sunt zeci de procese, în toată România, pierdute de Raed Arafat”. 

Aceasta a reiterat nedrepățiile din timpul pandemiei: „Ceea ce s-a întâmplat în pandemie nu a fost corect și nici legal, pentru că asta arată decizia Curții de Apel. Raed Arafat tot spunea că România TV a dezinformat populația în legătura cu masurile luate, că România TV l-a denigrat pe el îi pe alți membrii ai instituției sale. 

 Dar România TV a arătat în mod corect ce se întâmpla în acel moment în țară, cum deciziile se luau fără a avea o bază legală. Nu puteai carantina localități întregi doar pentru că așa vrei tu, că ești Raed Arafat al României. Acele decizii trebuiau să aibă o bază legală”, a expliat Simona Ghorghe, la România TV. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.