Infofinanciar > Lumea la zi > România trimite în Fâşia Gaza 88 de mii de conserve alimentare
Lumea la zi

România trimite în Fâşia Gaza 88 de mii de conserve alimentare

Războiul din Gaza după șase luni
Foto: facebook

Aproape 90 de mii de conserve alimentare pleacă din România spre Gaza pentru a ajuta populaţia palestiniană. Transportul va fi efectuat pe mare, iar costurile vor fi suportate de Comisia Europeană..

Ajutorul românesc a plecat din Cipru pe ruta stabilită anterior, prin coridorul maritim umanitar. Ținta este aceea de a descărca hrana pe coastele Fâșiei Gaza în următoarele zile.

Spre deosebire de transporturile maritime de până acum, acesta este primul transport care va utiliza pentru acostare digul terminat recent de Statele Unite. operațiunilor umanitare ce foloseau culoarul maritim.

Lipsa acestui tip de infrastructură a pus probleme anterior costul transportului pe mare. Comisia a alocat anul acesta 193 de milioane de euro ca ajutor pentru palestinieni. Valoare la care se adaugă și alte costuri legate de transporturile pe cale aeriană.

Comisarul european pentru situațiile criză, Janez Lenarčič, spune că rutele pe mare și cele aeriene nu sunt suficiente pentru a ajuta palestinienii.

El cere Israelului să înlesnească livrările pe cale rutieră și să deschidă cât mai multe puncte de intrare a ajutoarelor, pentru a evita agravarea situației din Gaza.