Infofinanciar > Lumea la zi > Revista Presei Internaționale. Alegeri, exerciții militare și tensiuni politice
Lumea la zi

Revista Presei Internaționale. Alegeri, exerciții militare și tensiuni politice

revista presei internationale, sursa foto TRT
sursă foto: arhiva companiei

Revista Presei Internaționale este rubrica prin care sunt prezentate, pe scurt, cele mai importante evenimente la nivel mondial. De exemplu, pe o ploaie torențială în fața numărului 10 Downing Street, Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, a convocat alegeri generale.

Acestea vor avea loc pe 4 iulie. Sunak a declarat că „acum este momentul ca Marea Britanie să-și aleagă viitorul”. El va spera că o campanie de șase săptămâni va fi suficient de lungă pentru a reduce diferența de 20 de puncte în sondajele de opinie dintre Partidul său Conservator și Partidul Laburist al lui Sir Keir Starmer. Modelul de prognoză al The Economist le dă conservatorilor mai puțin de 1% șanse de a-și păstra majoritatea.

Revista Presei Internaționale

Nvidia, un gigant al semiconductorilor, a anunțat o creștere record a veniturilor de la an la an, de 262% în ultimul trimestru. Se depășesc astfel așteptările.

Creșterea stratosferică a fost determinată de activitatea sa în domeniul centrelor de date, care a crescut cu 427% în aceeași perioadă. Jensen Huang, directorul executiv al Nvidia, a declarat că se așteaptă la „multe” venituri în acest an, deoarece compania lansează o nouă linie de cipuri.

Exerciții militare chinezești

Taiwanul a trimis trupe pentru a se „apăra” după ce China a început două zile de exerciții militare în cinci zone din jurul teritoriului său. China a declarat că exercițiile sunt o „pedeapsă” pentru „actele separatiste” ale insulei democratice.

În Revista Presei Internaționale se notează că Taiwanul l-a învestit luni pe Lai Ching-te în funcția de președinte. În trecut, Lai a cerut independența Taiwanului. Dar nu a făcut campanie pentru nicio modificare constituțională sau referendum pe această temă.

Nikki ține cu Trump

Nikki Haley a declarat că va vota pentru Donald Trump la alegerile din America. Fostul guvernator al Carolinei de Sud, supranumit „creier de pasăre” de către Trump, l-a criticat în mod repetat pe fostul președinte ca fiind inapt pentru funcție în timpul luptei sale pentru nominalizarea republicană.

Anunțul ei l-ar putea ajuta pe Trump să obțină mai mult sprijin din partea alegătorilor de centru-dreapta. Dar și să reducă diviziunile din cadrul Partidului Republican, se menționează în Revista Presei Internaționale.

Gripa aviară și acțiuni crescute

Acțiunile companiilor biotehnologice axate pe vaccinuri au crescut după ce au fost descoperite două cazuri de gripă aviară la oameni, ridicând numărul total detectat în acest an la opt.

Gripa aviară s-a răspândit prin intermediul vitelor în nouă state americane, inclusiv în Michigan, unde a fost depistat un caz. Celălalt a fost descoperit în statul australian Victoria. Acțiunile Novavax, o companie americană de biotehnologie care cercetează vaccinurile împotriva gripei aviare, au crescut cu 5,3%.

Se cumpără casa lui Elvis

Licitația pentru Graceland, reședința din Tennessee a lui Elvis Presley, a fost oprită temporar de un judecător. O companie de investiții încearcă o vânzare prin executare silită, susținând că averea lui Presley îi datorează 3,8 milioane de dolari pentru rambursarea unui împrumut.

Nepoata „regelui” a intentat un proces, susținând că actele împrumutului sunt frauduloase. Se așteaptă un proces. Peste o jumătate de milion de oameni vizitează Graceland în fiecare an. Între timp, aceasta rămâne deschisă, scrie The Economist.