Infofinanciar > Lumea la zi > Aeroportul din Dubai estimează un trafic record pentru 2024! S-a înregistrat o creștere de 8,4% în primul trimestru
Lumea la zi

Aeroportul din Dubai estimează un trafic record pentru 2024! S-a înregistrat o creștere de 8,4% în primul trimestru

Dubai
sursa foto arhiva companiei

Principalul aeroport din Dubai se așteaptă să gestioneze un trafic record de pasageri în acest an. Asta după o creștere de 8,4% în primul trimestru față de anul precedent, a anunțat marți operatorul Dubai Airports.

Aeroportul Internațional Dubai (DXB), un important hub de călătorie la nivel mondial, a primit aproximativ 23 de milioane de pasageri în perioada ianuarie-martie, a precizat operatorul într-un comunicat.

Această creștere a fost determinată parțial de creșterea ofertelor de destinații ale transportatorului aerian principal Emirates și ale companiei aeriene surori low-cost Flydubai.
„Cu un început puternic al celui de-al doilea trimestru și o perspectivă optimistă pentru restul anului, am revizuit previziunile noastre pentru anul în curs la 91 de milioane de oaspeți, depășind precedentul nostru record anual de trafic, de 89,1 milioane în 2018”, a declarat directorul general Paul Griffiths în comunicat.
Dubai este cel mai mare centru turistic și comercial din Orientul Mijlociu, atrăgând anul trecut un număr record de 17,15 milioane de vizitatori internaționali care au înnoptat, potrivit Reuters.