Infofinanciar > Lumea la zi > Două rachete lansate în Coreea de Nord! Anunțul a fost făcut în timpul întâlnirii între Kim și Putin
Lumea la zi

Două rachete lansate în Coreea de Nord! Anunțul a fost făcut în timpul întâlnirii între Kim și Putin

putin kim
sursa foto hotnews.ro

Miercuri dimineață s-a aflat că Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în apele din largul coastei de est a Peninsulei Coreene. În timp ce dictatorul Kim Jong Un era la întâlnire cu Vladimir Putin, autoritățiile sud-coreene au făcut anunțul.

Potrivit Reuters, nu au fost publicate imediat detalii privind dimensiunea sau raza de acţiune a rachetei, dar, la aproximativ cinci minute după avertismentul de lansare, Paza de Coastă din Japonia a raportat că racheta a căzut.

Nu a fost precizat locul unde a căzut această rachetă. Nordul, înarmat nuclear, a efectuat lansări regulate de tot felul de rachete, de la rachete cu rază scurtă de acţiune şi rachete de croazieră până la masivele rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu raza de acţiune pentru a lovi până în Statele Unite.

Toate activităţile Coreei de Nord în domeniul rachetelor balistice şi al armelor nucleare sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, care au fost adoptate ultima dată cu sprijinul partenerilor Phenianului din China şi Rusia în 2017. De atunci, Beijingul şi Moscova au cerut o relaxare a sancţiunilor impuse Nordului pentru a demara discuţiile diplomatice şi pentru a îmbunătăţi situaţia umanitară.

Discuțiile între Kim și Putin

„Suntem încrezători că armata și poporul rus vor câștiga cu siguranță o mare victorie în lupta sacră pentru a pedepsi congregația răului care pretinde hegemonie și hrănește iluziile expansioniste și [rușii vor câștiga lupta] pentru a crea un mediu stabil pentru dezvoltare”, a spus Kim în timpul unui toast pe care l-a ținut la masa organizată de Putin în cinstea sa.

Kim a sosit miercuri dimineața cu trenul său blindat la cosmodromul Vostocinîi, amplasat printre pădurile din estul Rusiei, nu departe de granița cu China, după ce intrase în Rusia cu o zi înainte.

„Mă bucur să vă văd. Acesta este noul nostru cosmodrom”, a spus Putin, care i-a strâns mâna lui Kim timp de aproximativ 40 de secunde la Vostocinîi.

Când jurnaliștii au întrebat chiar la începutul întrevederii dacă Rusia îl va ajuta pe Kim să construiască sateliți, Putin a răspuns:

„De aceea am venit aici. Liderul RPDC manifestă un mare interes pentru ingineria rachetelor; ei încearcă, de asemenea, să-și dezvolte domeniul spațial”.