Infofinanciar > Lumea la zi > Putin face o vizită surpriză armatei ruse! Operațiunea din Ucraina, pe lista discuțiilor
Lumea la zi

Putin face o vizită surpriză armatei ruse! Operațiunea din Ucraina, pe lista discuțiilor

Putin face o vizită surpriză armatei ruse! Operațiunea din Ucraina, pe lista discuțiilor
sursa foto hotnews.ro

În noaptea de joi, liderul de la Kremlin a plecat într-o călătorie în cartierul general armatei ruse pentru a afla ultimele noutăți despre operațiunea desfășurată în Ucraina.

Vladimir Putin a fost văzut cu ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi cu şeful statului-major şi comandantul operaţiunilor militare din Ucraina, generalul Valeri Gherasimov. Aceștia s-au deplasat în Rostov pe Don, din sudul Rusiei.

Pentru Putin călătoria a fost a doua făcută în mai puţin de o lună, după vizita oficială din Kazahstan.

Imaginile făcute publice vineri de Kremlin îl arată pe Putin alături de Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov. La bază i-au fost arătate noi modele de echipamente militare, potrivit agențiilor de presă ruse.

Aflat în apropiere de frontiera cu Ucraina, Rostov pe Don este un centru operaţional al forţelor ruse. Putin a mai fost prezent acolo în martie şi august anul acesta.

De la Rostov a pornit în iunie şi revolta grupului de mercenari Wagner, condus de Evgheni Prigojin. Înainte de a porni spre Moscova, aceştia au ocupat cartierul general al armatei ruse, potrivit Observator.

Putin continuă atacurile

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale au doborât o rachetă anti-navă ucraineană Neptun deasupra Mării Negre la 9 noiembrie. Kievul nu a comentat această acuzație, scrie The Kyiv Independent. Potrivit ministerului, racheta ar fi fost doborâtă în apropierea coastei Crimeii ocupate de Rusia, în jurul orei 17:40, ora Moscovei. O explozie „puternică” a fost auzită în orașul portuar Sevastopol din Crimeea. Aceste afirmații nu au putut fi verificate în mod independent.

Rusia atacă orașul Avdiivka pe trei direcții cu infanterie și echipamente militare.

Rusia continuă să trimită infanterie și echipamente asupra orașului Avdiivka, aflat în pericol, atacând din trei unghiuri diferite, a declarat Ruslan Muziciuk, un purtător de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei, la 9 noiembrie, potrivit The Kyiv Independent.