Infofinanciar > Lumea la zi > Putin anunță că forțele sale nucleare sunt pregătite de luptă! Rusia pune totul la dispoziție pentru armata sa
Lumea la zi

Putin anunță că forțele sale nucleare sunt pregătite de luptă! Rusia pune totul la dispoziție pentru armata sa

Vladimir Putin,
Sursă foto: alephnews.ro

Președintele rus, Vladimir Putin, a ținut miercuri, 21 decembrie, un discurs în cadrul căruia a vorbit despre obiectivele strategice și militare pentru anul viitor, spunând că armată rusă va primi toată susținerea pentru a duce la sfârșit conflictul din Ucraina și a reiterat ideea că forțele sale nucleare sunt pregătite de luptă.

Președintele Vladimir Putin a promis că Rusia va îndeplini toate obiectivele a ceea ce Moscova numește „operațiunea militară specială” în Ucraina, în cadrul unei reuniuni de sfârșit de an a principalilor săi oficiali din domeniul apărării, și a promis că va oferi forțelor sale armate tot ceea ce acestea vor cere pentru a le sprijini.

În discursul său, în care a prezentat planurile militare ale țării șefilor apărării de la Moscova, Putin a spus că se va asigura că forțele nucleare ale Rusiei sunt pregătite de luptă și că nu există limite financiare pentru ceea ce guvernul va oferi armatei sale, transmite The Guardian.

Putin pune la dispoziție toate forțele

El a acuzat NATO că își folosește toate capacitățile împotriva Rusiei și i-a îndemnat pe liderii militari să își folosească experiența dobândită în luptele din Siria și Ucraina.

De asemenea, acesta a subliniat importanța dronelor în războiul din Ucraina, adăugând că racheta hipersonică Sarmat a Rusiei – numită Satan II – va fi gata de lansare în viitorul apropiat.

Declarațiile lui Putin au loc pe fondul vizitei întreprinse de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski la Washington, unde se va întâlni cu omologul său, Joe Biden, fiind prima vizită a acestuia în afara țării de la începerea invaziei ruse în Ucraina la 24 februarie.

Vizita lui Zelenski vine în contextul în care SUA pregătește un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2 miliarde de dolari, care include și rachete sol-aer de tip Patriot, una dintre piesele cerute de Ucraina de mai mult timp, alături de alte muniții și armamente.

Vizita lui Zelenski va fi folosită de către administrația Biden pentru a arăta că SUA va continua să susțină militar Ucraina și pentru a transmite un mesaj celorlalți aliați occidentali de a urma modelul american și de a spori propriul ajutor militar.

Răspunsul Rusiei la vizita lui Zelenski

În același timp, vicepreședintele Consiliului de Securitate din Rusia, Dmitri Medvedev, a întreprins o vizită neașteptată la Beijing, unde s-a întâlnit cu președintele chinez, Xi Jinping, pentru a-i transmite un mesaj din partea președintelui Vladimir Putin.

Potrivit agenției de presă de stat rusă, TASS, cei doi au discutat despre cooperarea dintre statele lor, despre parteneriatul lor strategic și cooperarea bilaterală în domeniul economiei și al producției industriale, dar și despre probleme internaționale presante, cum ar fi războiul din Ucraina.

Vizita lui Medvedev a avut loc imediat după ce Ucraina a confirmat că președintele Zelenski se va deplasa la Washington, pe măsură ce tensiunile dintre Rusia și Occident se adâncesc și mai mult. Rusia acuză țările occidentale că susțin continuarea războiului, iar Ucraina refuză să înceapă negocierile de pace.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că livrările de arme occidentale către Ucraina vor conduce la o adâncire a conflictului, potrivit B1TV.