Infofinanciar > Info > Prognoza meteo, astăzi, 24 aprilie. Se anunță ploi și descărcări electrice
Info

Prognoza meteo, astăzi, 24 aprilie. Se anunță ploi și descărcări electrice

Precipitații, Sursă foto: ecopresa.md
Sursă foto: ecopresa.md

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil în estul şi sud-estul teritoriului şi va prezenta înnorări temporar accentuate în rest. Pe parcursul zilei vor fi perioade cu ploi, local în Banat, Crişana, vestul Olteniei, iar mai ales după-amiza şi seara şi în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în zonele montane şi numai izolat în celelalte regiuni.

Seara şi noaptea, aria ploilor va fi în extindere treptată şi va cuprinde jumătatea vestică şi arii mai restrânse din restul ţării. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp în special în vest, precum şi în zona de munte. Izolat va cădea grindină, iar la munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, în regiunile vestice, estice şi de sud-est, dar şi în timpul ploilor, în general cu viteze de 45…60 km/h.

Temperatura aerului va avea valori în jurul celor specifice perioadei, astfel că maximele se vor încadra între 13 şi 22 de grade, iar minimele între 3 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Pe parcursul zilei vremea va fi în general frumoasă, cu cerul variabil. Noaptea vor fi înnorări temporar accentuate şi mai ales spre sfârşitul intervalului, probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Vremea la munte

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp şi izolat va cădea grindină.

La altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe creste. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile nord-vestice și parțial în cele vestice se prefigurează deja răcirea care până la mijlocul săptămânii va fi resimțită chiar sever în cele vestice și în mare parte din zona centrală și cea central-estică ale continentului.

Totodată, majoritatea precipitațiilor se vor semnala în nord-vestul și în vestul Europei, la fel în preajma Alpilor și Câmpiei Panonice; regimul pluvial din rest va fi mai modest, reprezentat în principal de ploi pe arii relativ restrânse din țările sud-estice (pe lângă cele izolate din nordul scandinav).

Deși distribuția spațială a fenomenelor pluviale va fi diferită, așadar, în cele două părți menționate ale continentului, în unele locuri se vor acumula cantități mari de apă și în sud-est se vor semnala manifestări comune ale instabilității atmosferice în creștere peste zi; aceasta se va întâmpla și din cauza creșterii temperaturii până la maxime apropiate de 20 grade – din Grecia până în Polonia – aspect termic diferit de cel din nord-vestul și din vestul Europei, potrivit Observator.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.