Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea săptămâna aceasta? Sunt așteptate precipitații mixte în mai multe zone
Info

Cum va fi vremea săptămâna aceasta? Sunt așteptate precipitații mixte în mai multe zone

Vremea in Romania Sursa foto Antena 1
Sursa foto Antena 1

În perioada 5-11 decembrie, prognoza meteo anunță că vor fi valori termice mai crescute comparativ cu cele specifice pentru perioada în care ne aflăm. În sud se pot înregistra ploi slabe, iar în zonele montane ar putea apărea precipitații mixte.

“Săptămâna 5-11 are valori mai ridicate, cu abateri termice, 2 grade 3 în special în partea de sud vest, această săptămână transmite acelaşi semnal, Vom avea și zile cu valori de temperaturi ce caracterizează vreme mai rece, media reflectă ce se întâmplă la nivelul alternanței”, a transmis Elena Mateescu, pentru România TV.

Pe teritoriul României, prognoza meteo aduce vești bune pentru cei care nu-și doresc temperaturi scăzute. Valorile termice vor fi mai mari decât cele așteptate în mod normal la începutul lunii decembrie. Regimul pluviometric va înregistra valori excedentare la nivelul tuturor regiunilor din țară, cu preponderență în zonele sud-vestice, vestice, nord-vestice și regiunile centrale.

Vremea în regiunile intracarpatice

În regiunile intracarpatice sunt așteptate temperaturi mai mari comparativ cu cele obișnuite din această perioadă. Cu toate acestea, în zona de nord-est din România este așteptat frigul. În ariile de sud și est, cerul va fi destul de înnorat și se vor înregistra local ploi slabe sau burniță. Cerul va fi temporar noros și vor fi resimțite ploi pe arii restrânse în mai multe regiuni, în special în ramura de nord-vest.

Precipitațiile mixte pot apărea și în Moldova, iar în zonele de munte pot apărea ninsori și lapoviță, dar meteorologii atrag atenția în special asupra poleiului.

Vântul se va simți la valori slabe și moderate, eventuale intensificări fiind în zona montană și pe alte spații mai restrânse. Temperaturile maxime vor ajunge între 0 grade Celsius în aria de nord a Moldovei și 11 grade Celsius pentru ramura dealurilor din Banat și Crișana.

Temperaturile minime se vor încadra între minus 3 și 6 grade Celsius, iar meteorologii transmit că pe arii destul de restrânse se va putea observa ceață.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea se va păstra destul de închisă și se pot înregistra, eventual, ploi slabe temporare. Vântul va avea putere slabă și moderată. Aerul nu va resimti variații speciale în perioada precizată anterior, mai exact 5-11 decembrie.

Puterea vântului va fi slabă și moderată, iar temperatura aerului nu va înregistra variații deosebite în acest timp. Maxima poate ajunge la 5 grade Celsius, iar minima va fi între 2 și 4 grade Celsius. ANM transmite că vor exista condiții de ceață, fiind cele mai probabile spre finalul săptămânii, potrivit adevarul.ro.

Vremea în orașele mari din țară

În Timișoara, sunt așteptate temperaturi de 11 grade Celsius, unde precipitațiile au un procent de 11% și vântul va ajunge la 10km/h. Pentru Oradea se preconizează valori termice de 9 grade Celsius, umiditate de 91% și un vânt destul de slab. La Cluj Napoca, termometrele pot arăta 6 grade Celsius, precipitații destul de abundente și un vânt care ajunge la 8 km/h. La Sibiu sunt 7 grade Celsius, precipitații slabe și umiditate de 80%.

În Iași vor fi înregistrate cele mai mici temperaturi, mai exact 1 grad Celsius, cu un vânt de putere 16km/h. La Brașov vor fi 7 grade Celsius, cu umiditate ce înregistrează un procent de 85%. Pentru Constanța sunt așteptate 8 grade Celsius, unde vântul va sufla cu 14 km/h.

De asemenea, în Suceava sunt așteptate valori meteorologice de 1 grad Celsius, umiditate de 93% și precipitații în valoare de 20%. La Tulcea se pot înregistra temperaturi de 5 grade Celsius, cu o umiditate de 87%.