Infofinanciar > Lumea la zi > Prezicerile șamanilor din Peru cu privire la războiul din Ucraina! Cum și când se va termina
Lumea la zi

Prezicerile șamanilor din Peru cu privire la războiul din Ucraina! Cum și când se va termina

evz.ro
Sursa evz.ro

Pacea dintre Rusia și Ucraina se întrevede la orizont în noul an. Cel puțin așa a prezis miercuri un grup de șamani și tămăduitori din capitala peruană Lima.

În vârful unui deal, șamanii, îmbrăcați în ținute tradiționale andine, au întâmpinat anul care se apropie printr-o ceremonie de purificare care a încorporat flori, tămâie, un șarpe și fotografii ale președinților ucrainean și rus.

Până în august se va semna pace

„Toate acestea se vor calma. Va veni pacea, liniștea. Asta este ceea ce am văzut”, a declarat șamanul Cleofe Sedano, prezicând că un tratat de pace va fi semnat până în luna august.

Ceremonia, care are loc în fiecare an la sfârșitul lunii decembrie, are loc la zece luni după invazia Rusiei în Ucraina, care s-a soldat cu zeci de mii de morți. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a promovat viguros un plan de pace în 10 puncte.

Ce au mai prezis Șamanii

Emițându-și prezicerile după ce au plutit deasupra unui cearșaf de flori și frunze de coca, cu cranii pe jos, șamanii au prezis, de asemenea, dezastre naturale.

„Anul viitor va avea loc un cutremur, dar nu în capitala Peru, ci în alt loc, mai ales în străinătate, în partea de nord a Americii, care ar putea fi Statele Unite… vor fi multe tragedii, mai ales climatice”, a declarat șamanul Walter Alarcon.

Preziceri sau spectacol pentru Occident?

În primul rând, șamanii din Peru sunt oameni tradiționali care practică o formă de spiritualitate indigenă în Amazonia peruviană. Ei sunt cunoscuți pentru utilizarea plantelor medicinale și a tehnicilor de meditație pentru a se conecta cu forțele spirituale ale naturii și pentru a oferi vindecare spirituală și fizică celor care se adresează lor. De asemenea, sunt considerați păstrați ai cunoștințelor tradiționale despre plante medicinale și sunt adesea căutați pentru sfaturi și tratamente de către comunitățile lor.

Însă, așa zisele “preziceri” ale șamanilor par a fi mai mult un joc ieftin pentru Occident. Tradițional vorbind, șamanismul este o formă de spiritualitate care se concentrează mai degrabă pe conectarea cu forțele spirituale ale naturii și pe obținerea de înțelepciune și înțelegere decât pe preziceri specifice. Șamanii din Peru folosesc tehnici precum meditația și utilizarea plantelor medicinale pentru a se conecta cu forțele spirituale și pentru a primi înțelepciune și înțelegere, dar nu sunt neapărat cunoscuți pentru a face preziceri specifice despre evenimente viitoare.

Șamanismul este o parte importantă a culturilor indigene din Amazonia peruviană și joacă un rol important în viața comunităților lor, dar nu ar trebui să fie privit ca o sursă de preziceri precum astrologia sau alte forme de divinație.

Marea prezicere de anul trecut a fost total pe dos

Dacă anul acesta, Reuters relatează că grupul de șamani a lui Walter Alarcon au prezis cutremure și pacea din Ucraina, anul trecut, înainte de sosirea lui 2022, același grup a prezis fix anapoda.

După o serie de ritualuri, la sfârșitul anului trecut, șamanii au făcut predicții referitoare la tensiunile de la granița dintre Rusia și Ucraina. Ei speră că aceasta va fi atenuată datorită ritualurilor lor.

Rusia, vrea să invadeze teritoriul din Ucraina, dar nu se va întâmpla. De aceea noi, șamanii, suntem aici, pentru a nu exista un război, o agresiune fizică”, a declarat șamanul Félix Roldán.

Se pare însă că aceștia s-au înșelat la sfârșitul anului trecut. Acum rămâne de văzut dacă pentru anul 2023 o nimeresc, ori războiul continuă peste prezicerile lor.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.