Infofinanciar > Vocile afacerilor > Grupul Premier Energy, investiții importante și achiziții „verzi”
Vocile afacerilor

Grupul Premier Energy, investiții importante și achiziții „verzi”

Premier Energy (sursă foto: arhiva companiei)
sursă foto: arhiva companiei

Reprezentanții Grupului Premier Energy au anunțat achiziționarea a încă 80 MW în județul Constanța. Tranzacția ajunge la valoarea de 88 de milioane de euro. Și este supusă aprobărilor de reglementare standard pentru acest tip de tranzacție în România.

Grupul Premier Energy a anunțat, luni, 29 aprilie, achiziția parcului eolian „Mihai Viteazu”, cu o capacitate instalată totală de 80 MW, situat în Constanța, o regiune renumită pentru condițiile favorabile de vânt.

Această achiziție strategică întărește angajamentul Premier Energy pentru leadership în producția de energie durabilă și își dublează practic amprenta în activul operativ de energie eoliană. Parcul eolian are o producție netă estimată de 165 GWh pe an. Valoarea tranzacției este de 88 de milioane de euro și include aproximativ 520.000 de certificate verzi.

Premier Energy, investiții importante

Grupul Premier Energy, împreună cu subsidiara sa Alive Capital, este unul dintre cei mai mari jucători din segmentul energiei regenerabile, cu o capacitate instalată de peste 900 MW în proprietate, gestionare și dezvoltare în România.

Înainte de achiziție, parcul eolian era gestionat de Alive Capital. Această tranziție asigură o continuitate operațională fără probleme și subliniază dedicarea Premier Energy pentru menținerea celor mai înalte standarde de eficiență și performanță.

Cu această ultimă achiziție, Premier Energy își consolidează poziția de lider în sectorul energiei regenerabile, întărindu-și capacitățile de producție și reconfirmând angajamentul său față de sustenabilitate și profitabilitatea acționarilor.

Se preconizează că tranzacția va fi finalizată în vara anului 2024. Tranzacția este condiționată de aprobările de reglementare standard, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenței.

Despre Premier Energy

Cu una dintre cele mai rapide rate de creștere din regiunea Europei de Sud-Est, grupul Premier Energy operează trei segmente de afaceri: (i) producție, gestionare și furnizare de energie regenerabilă împreună cu subsidiara sa Alive Capital; (ii) producție, furnizare și distribuție de electricitate și (iii) furnizare și distribuție de gaze naturale.

Premier Energy a finalizat mai devreme, în aprilie, achiziția CEZ Vânzare, acum Premier Energy Furnizare, consolidând portofoliul său regional la 2,4 milioane de clienți casnici și non-casnici.

Premier Energy este un distribuitor și furnizor de gaze naturale pentru consumatori rezidențiali și non-rezidențiali, operând o rețea de distribuție a gazelor de peste 3.600 km în mai multe județe din România.