Infofinanciar > Lumea la zi > Se pregătește o alternativă la ONU! Turcia și Rusia au planuri mari
Lumea la zi

Se pregătește o alternativă la ONU! Turcia și Rusia au planuri mari

onu (sursă foto: dreamstime)
sursă foto: dreamstime

Reprezentanții de la Kremlin au răspuns unei propuneri de a forma o alternativă la Organizația Națiunilor Unite (ONU). Rușii continuă astfel o idee avansată în spațiul public de către de purtătorul de cuvânt al președintelui turc, Fahrettin Altun. Într-un articol care a coincis cu marcarea de către guvernul turc a 100 de ani de la crearea republicii moderne, Altun a declarat că Turcia se pregătește să creeze o nouă structură internațională.

Purtătorul de cuvânt a spus că acest lucru se datorează faptului că Consiliul de Securitate al ONU „și alte structuri internaționale similare nu sunt capabile să rezolve problemele globale în totalitate. Și chiar au început să le adâncească și să ducă la crize”. Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a adus și el n discuție propunerea în timpul unui briefing de presă de marți, 31 octombrie.

„Credem că sistemul ONU, în ciuda marii sale ineficiențe în ceea ce privește problemele vitale de pe ordinea de zi, rămâne singurul și necontestatul mecanism internațional”, a declarat Peskov reporterilor, citat de Newsweek.