Infofinanciar > Lumea la zi > Pravda. ISW explică motivul pentru care rușii construiesc linii de apărare pe teritoriul lor: Vor prezenta Ucraina ca o amenințare
Lumea la zi

Pravda. ISW explică motivul pentru care rușii construiesc linii de apărare pe teritoriul lor: Vor prezenta Ucraina ca o amenințare

Fortificații de apărare în Rusia
sursa foto: CNN.com

Construirea liniilor de apărare de către ruși în regiunile Belgorod și Kursk este o operațiune de informare pentru a prezenta Ucraina ca o amenințare pentru Rusia, titrează publicația ucraineană Pravda. care citează un raport al Institute for the Study of War (ISW). În schimb, construcția de fortificații în Crimeea ocupată arată că rușii nu sunt încrezători în capacitatea lor de a menține teritoriul confiscat în sudul Ucrainei.

Trupele rusești continuă să stabilească linii defensive în zonele din spate, departe de actuala linie de front, precum și în Rusia însăși, unde este puțin probabil să aibă loc vreodată o luptă, potrivit raportului ISW.

Rusia construiește fortificații de apărare pe propriul teritoriu

În special, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat la 9 martie că autoritățile ruse au finalizat construcția unei „linii de vizibilitate” de fortificații de-a lungul graniței cu Ucraina. El a declarat că trupele ruse ar trebui să aloce forțe pentru a apăra acest sistem de fortificații în cazul unui atac ucrainean asupra regiunii Belgorod. Gladkov a mai spus că oficialii ruși au cheltuit 10 miliarde de ruble (aproximativ 132 de milioane de dolari) pentru construirea liniei de apărare, ceea ce analiștii institutului consideră că este probabil o risipă de bani, pe fondul întrebărilor privind capacitatea Rusiei de a-și finanța eforturile militare în Ucraina.

Statul Major General ucrainean a raportat, de asemenea, la 10 martie, că trupele rusești continuă să construiască fortificații de-a lungul graniței regiunii Kursk cu Ucraina. Aceasta este o altă regiune rusă în care, potrivit ISW, probabil că nu vor avea loc niciodată lupte, arată Pravda.

Construcțiile, departe de actuala linie a frontului

În plus, șeful Crimeei ocupate, Serghei Aksyonov, a declarat la 10 martie că trupele rusești construiesc o linie de apărare în Crimeea. Institutul a remarcat că fortificațiile din Crimeea sunt departe de actuala linie de front din sudul Ucrainei și că personalul și echipamentele rusești desfășurate pe aceste linii ar fi mai potrivite în altă parte în Ucraina.

Analiștii ISW consideră că oficialii ruși din regiunile Kursk și Belgorod construiesc probabil fortificații defensive în sprijinul operațiunilor de informare care vizează să prezinte Ucraina ca o amenințare la adresa teritoriului rusesc, pentru a prezenta războiul din Ucraina ca fiind vital pentru Rusia.

Potrivit experților Institutului, construcția continuă de fortificații rusești în Crimeea poate indica faptul că trupele rusești nu sunt încrezătoare în capacitatea lor de a menține pe termen lung teritoriile ocupate din sudul Ucrainei.

ISW a adăugat că, în prezent, nu văd trupe rusești desfășurate pe niciuna dintre aceste linii defensive și, prin urmare, fortificațiile nu sunt importante în prezent pentru operațiunile rusești din Ucraina.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.