Infofinanciar > Lumea la zi > Plimbându-l pe Nemo. Cu lesă sau fără?
Lumea la zi

Plimbându-l pe Nemo. Cu lesă sau fără?

Fishmobil sursa foto Technabob
Sursa foto: Technabob

Un YouTuber din Taiwan, Huang Jerry Xiaojie a gândit un mijloc de transport pentru animalele sale de companie. Acesta voia să-și ducă cu el peștișorii de aur la plimbare prin oraș. Astfel, el a dezvoltat un cărucior personalizat asemănător cu un acvariu, unul cu roți.

Acest cărucior are în componență un rezervor, care este utilizat ca un acvariu. Acest rezervor stă pe un șasiu metalic pentru a forma cadrul principal al căruciorului, înainte de a-l pune pe roți.

Rezervorul este spațiul perfect al peștilor

Rezervorul este realizat din acril și este situat în partea centrală a căruciorului, asigurând peștilor o vedere de 360 de grade în timpul plimbărilor. Acesta vine cu un sistem de filtrare, alimentat cu baterii. În compoziție există o pompă de aer, care oferă peștilor oxigen, dar și un sistem de iluminare. De asemenea, are incorporat și un suport de pahare pe mâner pentru băutura proprietarului animalelor.

Huang și-a testat recent căruciorul pe străzile orașului. Bărbatul și-a scos cei trei pești de aur la o plimbare prin Taipei. Trecătorii au fost uimiți, mulți întorcând capul când au trecut pe lângă el. Într-o seară, a decis să iasă la o plimbare împreună cu peștii.

Cu toate acestea, creația sa a fost foarte lăudată de urmăritorii săi după rețelele social media.

Un pescar a descris invenția ca fiind una minunată, pentru că peștii nu pot avea parte de o plimbare asemeni câinilor sau pisicilor: „Îi văd pe alții plimbând câini, pisici și iepuri afară, dar nu pot plimba peștii.”.

Un alt urmăritor a spus despre proiect că este unul nebun și ieșit din comun.

Acesta nu este primul dispozitiv dezvoltat care le permite proprietarilor de pești să-și scoată animalele de companie la plimbare.

„Anul trecut, firma japoneză MA Corporations a dezvăluit un rezervor portabil de pește numit geanta Katsugyo.”

„Acvariul de pește portabil este modelat într-un tub lung cu o secțiune centrală transparentă pentru a scoate în evidență peștele cu un mâner în partea de sus și un indicator care monitorizează saturația de oxigen a apei”, a raportat portalul.

În ultimele luni au fost dezvăluite extrem de multe dispozitive ciudate, care au ridicat multe semne de întrebare: de la ecrane tv pentru lins la bețisoare electrice.

Cu peștele la plimbare

Un lucru asemănător s-a întâmplat și în România. El a decis să își scoată peștișorul, într-o pungă, la plimbare prin oraș în prima zi de izolare totală din anul 2020. Un tânăr de 19 ani a mers pe stradă cu peștișorul din acvariu pus într-o pungă. Când a fost oprit de polițiștii care verificau respectarea ordonanței militare, el le-a spus că a ieși din casă ca să-și plimbe animalul de companie, a declarat la Digi 24 preşedintele Sindicatului EUROPOL România, Cosmin Andreica. La acel moment, tânărul nu s-a mulțumit cu un traseu în jurul casei, ci a mers cu peștișorul în pungă la patru străzi depărtare de domiciliu. Mai mult, tânărul a făcut o plângere împotriva polițistului care l-a amendat. El a susținut că a respectat ordonanţa militară, care nu precizează nicăieri ce animal de companie poţi plimba pe perioada stării de urgenţă.