Info

Pierde Simona Halep bonusul WTA? Pe ce loc se situează în clasament

simona halep
sursă foto: stirileprotv.ro

Simona Halep s-ar fi ales cu o sumă importantă din partea celor de la WTA dacă ar fi rămas în topul primelor 10 jucătoare. Însă la momentul actual situația se pare că s-ar fi întors în defavoarea sportivei din România.

În acest moment Simon Halep se clasează pe locul 9 în topul WTA. Însă, locul nu îi este asigurat, jucătoarea de pe locul 12, Garbine Muguruza, o poate devansa pe Halep, doar în cazul în care jucătoarea din Franța va reuși să ajungă în finala de la Tokyo. Dacă se va opri în semifinale, Muguruza va ocupa locul 9.

Halep pune racheta jos o perioadă

Simona Halep și-a încheiat sezonul din acest an după ce a suferit o intervenție estetică la nas. Astfel, fostul lider mondial ratează competițiile de la Tokyo, Ostrava, San Diego, Transylvania Open, Guadalajara și Turneul Campioanelor și va reveni, cel mai probabil, la Australian Open, la începutul anului 2023.

Prin intervenția chirurgicală, Halep și-a rezolvat probleme respiratorii, dar a profitat de moment și pentru o operație estetică: „Nu îmi plăcea deloc nasul meu. Nu am putut să o fac mai devreme pentru că nu am avut liberă o perioadă de trei luni pentru recuperare, pentru că tenisul a fost prioritatea în viața mea. Însă acum am simțit că e timpul potrivit să fac ceva pentru mine. De aceea am ales și operația estetică. Și pe aceea am vrut să o fac de multă vreme, pentru că nu îmi plăcea deloc nasul meu. Am făcut-o și am rezolvat atât partea funcțională, cât și pe cea estetică. Sunt sigură că mulți mă înțelegeți”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Clasamentul WTA

  1. Iga Swiatek 10.180p
  2. Ons Jabeur 5.090p
  3. Paula Badosa 3.934p (+1)
  4. Anett Kontaveit 3.860p (-1)
  5. Jessica Pegula 3.501p
  6. Aryna Sabalenka 3.470p (+1)
  7. Maria Sakkari 3.176p (-1)
  8. Coco Gauff 3.047p
  9. Simona Halep 3.025p
  10. Caroline Garcia 2.930p

Următorul clasament WTA va fi oficializat luni dimineața.

Dacă ar fi terminat pe unul din locurile 7-10, Simona Halep ar fi primit 112.500 de dolari. O clasare pe locul șase i-ar fi adus 175.000 de dolari, 225.000 de dolari pentru locurile 4-5, iar ocuparea poziției a treia în clasamentul mondial i-ar fi adus un bonus de 325.000 de dolari. Locul trei în clasamentul mondial este cea mai înaltă poziție pe care putea să o atingă Simoan Halep la finalul sezonului, dacă ar fi participat la turnee. Pentru neparticiparea la turneele din acest final de an,  Simona Halep mai pierde aproximativ 100.000 de dolari, potrivit DigiSport.