Infofinanciar > Info > Ion Țiriac aduce WTA la București. Când va avea loc turneul de tenis feminin
Info

Ion Țiriac aduce WTA la București. Când va avea loc turneul de tenis feminin

Tiriac Sursa foto GSP
Sursa foto: GSP

În perioada 10-18 septembrie, la București va avea loc un turneu WTA de tenis feminism care va fi organizat de către fundația lui Ion Țiriac. Acesta se va desfășura la Centrul Național de Tenis.

Această competiție se va desfășura pe zgură, în aer liber, perioada aleasă fiind una perfectă pentru un astfel de concurs.

Tiriac Foundation Trophy est primul turneu WTA de tenis care este organizat în Capitală în ultimii trei ani. Cel care este directorul acestei competiții este Cosmin Hodor.

Programul turneului

Conform hotnews.ro, pe panoul principal la simplu vor fi 32 de jucătoare. De asemenea, în cadrul acestui turneu se va juca și la dublu, astfel vor fi prezente 8 echipe.

Meciurile pentru calificare la tabloul de simplu vor avea loc pe 10 și 11 septembrie, urmând ca pe 12 septembrie să înceapă meciurile de pe tabloul principal.

Semifinalele și finala vor avea loc pe 17, respectiv 18 septembrie.

Biletele se pot achiziționa începând cu finele acestei luni și vor fi puse în vânzare de către Federația Română de Tenis.

Capitala României pe harta turneelor internaționale

„Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta internaţională a turneelor de tenis. Scopul Fundaţiei Ţiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei. Iată că după o pauză de trei ani, iniţiativa Fundaţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranţă voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază şi încredere tenisului românesc”, a transmis Ion Țiriac.

Câștigul acestui turneu

Valoarea premiului pentru acest turneu se va ridica la valoarea de 115.000 de dolari și 160 de puncte în clasamentul WTA.

Costurile totale ale acestei competiții sunt de peste 300.000 de euro.

„Cu siguranţă acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experienţă relevantă atât jucătorilor consacraţi, cât şi noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în faţa unei mulţimi pasionate”, a spus președintele WTA, Steve Simion.

„În ultimele sezoane, România a fost un susţinător puternic al tenisului feminin şi al Hologic WTA Tour şi sunt încântat să văd că această tradiţie frumoasă continuă şi în 2022, odată cu anunţarea competiţiei Ţiriac Foundation Trophy”, a susținut vicepreședinte WTA 125, Melissa Pine.