Infofinanciar > Info > Se schimbă data în septembrie. Pe cât vor primi românii pensia în această lună
Info

Se schimbă data în septembrie. Pe cât vor primi românii pensia în această lună

Sursă foto: playtech.ro
sursă foto: playtech.ro

Pensionarii din România așteaptă cu nerăbdare în fiecare lună momentul venirii banilor de la stat. Majoritatea se confruntă în fiecare lună cu sume destul de mici. Acestea nu le ajung pentru a face cheltuieli mai mari sau cu scopul de a pune câțiva bani deoparte. Astfel, pentru a-și putea achiziționa cele necesare, în fiecare lună așteaptă pensia de la stat. Data în care românii își primesc pensia variază în decursul unui an.

De obicei, este setată o dată exactă la care aceștia primesc banii. Dar, în funcție de anumite evenimente care au loc la nivel național, ziua de venire a pensiei poate suferi modificări.

Când vin pensiile în luna septembrie

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare venirea pensiei în fiecare lună. Dar, această dată fixă poate suferi anumite modificări câteodată. În momentul în care angajații primesc liber legal de la stat, pensiile ajung la beneficiari mai devreme sau mai târziu. Această situație a avut loc și în luna august. Toți pensionarii din țara noastră și-au primit pensiile mai devreme decât în mod normal în această lună. Din cauza sărbătorii de Sfânta Maria și a liberelor de la stat date românilor, pensia nu a putut ajunge la beneficiari la timp.

Minivacanța de Sfânta Maria a oferit angajaților patru zile de concediu. Acest lucru a avut loc deoarece a fost realizată o punte între weekend și ziua liberă de 15 august. Așadar, în perioada în care trebuia în mod normal să fie livrată pensia, oamenii au intrat în concediu, inclusiv angajații de la poștă.

Pensiile din luna septembrie

În consecință fondurile au ajuns cu câteva zile mai devreme decât ar fi trebuit. Acest anunț a fost făcut de Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Un alt aspect la nivelul pensiilor este diferența datei de primire între cei care au optat pentru card sau fizic. Pensiile care au fost livrate prin mandat poștal au ajuns cel mai repede la beneficiari, între 1-11 august. În cazul celor care folosesc cardul, banii au fost virați între zilele 9- 10 august.

Dar, multe persoane se întreabă ce se va întâmpla cu pensiile în luna septembrie. În prima lună de toamnă, conform unui anunț important pentru seniori, banii vor fi livrați către beneficiari conform legii. Așadar, poștașul va aduce pensiile românilor între data de 1-15 a lunii septembrie, potrivit anunțului realizat de Casa Națională de Pensii.  Aceste interval este valabil pentru fiecare lună în parte care nu întâmpină diferite situații, precum libere legale.

Marcel Ciolacu, despre reforma pensiilor

Parlamentul României a făcut o mișcare neașteptată la începutul acestei veri, mai exact în luna iunie a acestui an. Pensiile speciale au fost eliminate după ce au fost primite 382 de voturi în favoarea moțiunii. Potrivit lui Marcel Ciolacu, această ajustare va fi benefică pentru sistemul de pensii. România va avea un sistem de pensii corect, cu standarde universale, valabile pentru toată lumea, a spus acesta.

„O astfel de reformă ar așeza sistemul de pensii din țara noastră pe baze corecte, cu reguli unitare, aplicabile tuturor. Asta ne va permite să avem un sistem de pensii echitabil și sustenabil pe termen lung.”, a precizat Marcel Ciolacu, la acea vreme, conform Click .