Infofinanciar > Lumea la zi > Papa vizitează Ucraina. Când ar fi posibil epocalul eveniment
Lumea la zi

Papa vizitează Ucraina. Când ar fi posibil epocalul eveniment

Papa Francisc
Foto: romanialibera.ro

Agențiile internaționale de presă spun că Papa Francisc va merge în Ucraina săptămâna viitoare. Informația  venit în urma unei întrebări adresată Papei de un copil ucrainean.

Foarte curând

Papa Francisc a spus că vrea să viziteze Ucraina și că săptămâna viitoare va discuta cu oficialii ucraineni o posibilă călătorie la Kiev, potrivit CNN.

Intrevederea a avut loc la Vatican, unde Papa Francisc a primit mai mulți copii, iar potrivit unei transcrieri a biroului de presă al Sfântului Scaun, un copil ucrainean, Sachar, i s-a adresat: „Nu am o întrebare, ci mai degrabă o cerere: poți să vii în Ucraina să salvezi toți copiii care suferă acolo acum?”.

Papa Francisc a răspuns:

„Mă bucur că sunteți aici. Mă gândesc mult la copiii din Ucraina și de aceea am trimis niște cardinali să ajute acolo și să fie aproape de toți oamenii, de copii. Aș vrea să merg în Ucraina. Trebuie doar să aștepți momentul să o faci, știi, pentru că nu este ușor să iei o decizie care poate face mai mult rău lumii întregi decât bine.

Trebuie să caut momentul potrivit pentru a o face. Săptămâna viitoare voi primi reprezentanți ai Guvernului Ucrainei, care vor veni să vorbească, și să vorbească despre posibila mea vizită acolo. Să vedem ce se întâmplă”.

Curajul Papei Francisc

Papa Francisc s-a născut la 17 decembrie 1936. Pe perioada exercitării Pontificatului, a atras deja admiraţia întregii lumi prin deschiderea, parcă nemaiîntâlnită, faţă de oamenii din întreaga lume cu care soarta nu a fost atât de generoasă, readucând în prim-plan importanţa spiritualităţii, nevoia înţelegerii ideii de Divinitate, care îi va face pe oameni să se aplece cu mai multă atenţie şi solidaritate asupra persoanelor defavorizate.

La 11 martie 1958 Bergoglio a intrat în Societatea lui Isus și a studiat pentru a deveni preot la seminarul iezuit în Villa Devoto.

A continuat studiile la Seminarul Iezuit din Santiago de Chile, aprofundând istoria, literatura, limbile latină şi elenă, iar în 1960 s-a reîntors la Buenos Aires, unde a obţinut, în anul 1963, licenţa în filozofie la Colegiul Maximo San Jose din San Miguel.

Un om cu vederi largi

Papa Francisc a adus Vaticanului o deschidere totală faţă de multe din problemele lumii care păreau a fi tabu până acum.

Papa Francisc este şeful statului ecleziastic şi autoritatea supremă executivă, legislativă şi judecătorească al celui mai mic stat independent din punct de vedere al suprafeţei şi al numărului de locuitori. Vaticanul este şi reşedinţa teritorială a Sfântului Scaun, entitatea instituţională reprezentată de către papă, episcopul Romei şi prin urmare principala reşedinţă a Bisericii Catolice.

Jorge Mario Bergoglio, devenit Papa Francisc, este, în opinia specialiştilor, partizan al unei doctrine conservatoare şi un apropiat al mişcării romano-catolice „Comuniune şi Eliberare”, care s-a bucurat de o dezvoltare importantă în timpul pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea.