Infofinanciar > Lumea la zi > Papa Francisc cere acces sigur al ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza
Lumea la zi

Papa Francisc cere acces sigur al ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza

papa francisc (sursă foto: dreamstime)
Foto: Facebook.com

La Cairo, negocierile pentru obținerea unui armistițiu în Fâșia Gaza înainte de debutul Ramadanului par să fi intrat din nou în impas.

Hamas a declarat că nu va accepta eliberarea ostaticilor fără ca Israelul să pună capăt războiului. Și chiar să se retragă din enclavă și să autorizeze întoarcerea civililor în nord.

Israelul a anunțat că nu-și va trimite negociatorii în Egipt, după ce Hamas a refuzat să furnizeze o listă a ostaticilor în viață.

Între timp, Papa Francisc a cerut un acces sigur al ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza.  El a încurajat negocierile de pace.

În ciuda bronșitei, Papa Francisc a dorit să iasă la fereastra biroului său din Palatul Apostolic de la Vatican în a treia duminică din post.  El a făcut un nou apel la pace în Orientul Mijlociu și în Ucraina.

Papa Francisc: ”Port în suflet, zilnic, cu durere, suferința populațiilor din Palestina și Israel din cauza ostilităților în curs.  Sunt mii de morți și răniți. Distrugerile imense provoacă durere cu consecințe teribile asupra celor mici și lipsiți de apărare. Chiar credem că vom construi o lume mai bună în acest fel? Chiar credeți că veți obține pacea? Ajunge, vă rog! Haideți să spunem cu toți: ajunge, vă rog!

: În rugăciuna de duminică Angelus, Suveranul Pontif a mai subliniat că trăim într-o perioadă în care este nevoie de mai multă fraternitate.