Infofinanciar > Info > Palmă dată de Ucraina României! Kievul nu acceptă măsurători pe Canalul Bâstroe, dar ne lasă să verificăm Chilia
Info

Palmă dată de Ucraina României! Kievul nu acceptă măsurători pe Canalul Bâstroe, dar ne lasă să verificăm Chilia

Canalul Bâstroe
Sursă foto: Wikipedia

România a primit un acord parțial pentru a începe măsurătorile pe Chilia, în teritoriul ucrainean, începând de mâine. Avizul nu este unul complet, obiectivul navelor române coordonate de Ministerul Transporturilor fiind realizarea de măsurători pe canalul Bâstroe, principalul motiv al scandalului.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că „partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe Chilia de mâine”. Statul român trebuia să primească miercuri, 15 martie, un aviz scris din partea Ministerului Apărării Naționale din Ucraina pentru a putea efectua măsurători pe canalul Bâstroe, care este pe teritoriul ucrainean. Se pare că avizul a venit la o zi întârziere și este unul parțial, informează Grindeanu.

Acordul este doar unul parțial

„Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine. Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei.

În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11. Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), dar și pe canalul Bâstroe.

În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Ce va investiga România

Având în vedere scandalul mediatic și diplomatic din jurul canalului Bâstroe, România a mers la Comisia Europeană pentru a găsi o soluție. Principala preocupare a Ministerului Transporturilor ține de lucrările care au fost efectuate de ucraineni pe canalul Bâstroe. Inițial au fost anunțate lucrări de dragare și menținere a canalului, însă diferite surse au indicat faptul că ar avea loc și operațiuni de adâncire.

Sorin Grindeanu a fost primul personaj politic care a ieșit în spațiul public și a vorbit pe această temă, care la scurt timp a generat un întreg scandal mediatic. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a transmis că pe Chilia românească s-au făcut măsurători pentru a observa dacă debitul s-a modificat, însă a precizat că este la aceleași valori ca acum șașe ani.

România și Ucraina, alături de Comisia Europeană, au ajuns la un acord care prevede stoparea lucrărilor de dragare de pe canalul Bâstroe până când măsurătorile părții române sunt realizate. Cele trei nave românești specializate în acest tip de măsurători vor începe de mâine analiza canalului, urmând ca în următoarele două săptămâni, conform înțelegerii dintre părți, să fie aflată adâncimea la care a ajuns canalul Bâstroe.