Lumea la zi

Olaf Scholz își roagă poporul să fie unit! Cum poate Germania să depășească momentul economic greu în care se află

Olaf Scholz - sursa foto - agora.md
Sursa foto - agora.md

De când Uniunea Europeană a pus în aplicare sancțiunile îndreptate împotriva Rusiei, situația economică a statelor  membre a devenit din ce în ce mai grea. Practic, dat fiind faptul că multe țări au obligația de a reduce drastic nivelul de gaze și de petrol pe care le importă din țara condusă de Vladimir Putin, prețurile la energie au crescut într-un ritm amețitor. Una dintre cele mai afectate state de aceste măsuri este Germania, iar Olaf Scholz  crede că singura șansă este ca oporul să rămână unit.

Cancelaria din Germania va începe luni o campanie care poartă numele de „Acțiune concertată”, totuși acest lucru nu este pe placul unor specialiști din economia nemțească. Potrivit publicației Realitatea, Julia Klöckner și-a manifestat neîncrederea față de această soluție, spunând următorul lucru: „Când nu știi ce să faci, creezi un grup de lucru.”.

Mărirea salariilor și a beneficiilor sociale, printre propuneri

De asemenea, potrivit sursei menționate în paragraful anterior mai există și alte propuneri de a combate criza cu care Germania se confruntă în acest moment. Hubertus Heil, cel care este ministrul Muncii în acest stat a spus că dorește ca anumite categorii de persoane să fie ajutate cu anumite sume de bani. Mai precis, conform sursei menționate la începutul acestui paragraf, este vorba despre oamenii care nu au partener de viață și care înregistrează venituri lunare sub pragul de 4.000 de dolari, dar și de cuplurile care sunt căsătorite și „aduc în casă”, împreună, sub 8.000 de dolari pe lună.

Potrivit celor de la Agerpres, liderul Institutului German pentru Cercetare Economică, pe numele lui Marcel Fratzscher, a spus că singura soluție care poate remedia în mod simțitor această problemă economică resimțită puternic de către cetățeni, mai ales de cei care au cel mult venituri medii, este reprezentată de mărirea salariilor și a beneficiilor de tip social. Conform sursei menționate anterior, plățile unice nu sunt considerate sub nicio formă ca o soluție optimă deoarece sunt puține persoane care beneficiază de acestea.

Unitatea și lucrul în echipă, cele mai bune arme pentru a combate criza

Olaf Scholz, în timpul unui podcast în care a fost invitat, a spus că, în viziunea lui, singura șansă de  a trece cât mai bine și cât mai repede peste această problemă de factură economică este ca întregul popor german să fie unit și să facă. A specificat de asemenea, conform celor de la Realitatea, că lucrul în echipă la nivelul întregii țări este una dintre condițiile de bază spre depășirea acestor momente de-a dreptul dificile.

Pentru că a spus că lucrul ca o echipă este esențial, Olaf Scholz, potrivit celor de la Agerpres, a diverse persoane și instituții să găsească o rezolvare la aceste probleme. Părțile invitate sunt: oameni care angajează alte persoane, cadre didactice, diverse sindicate și chiar Banca Centrală. Conform sursei menționate la începutul acestui paragraf, aceste tehnici amintesc de perioada anilor 1960 și 1970.