Infofinanciar > Lumea la zi > Ofensiva terestră a Israelului în regiunea Rafah este iminentă. Ținta: exterminarea Hamas
Lumea la zi

Ofensiva terestră a Israelului în regiunea Rafah este iminentă. Ținta: exterminarea Hamas

gaza (sursă foto: dreamstime)
Foto: facebook.com

O ofensivă terestră a Israelului în regiunea Rafah din sudul Fâșiei Gaza este iminentă. Indiferent de înmulțirea avertismentelor internaționale că o astfel de operațiune ar declanșaare indică o catastrofă umanitară.

Se intensifică și sprijinul față de misiunea umanitară a ONU pentru refugiații palestinieni.  FMI avertizează că prelungirea acestui război va afecta economia mondială.

Israelul a somat astăzi agențiile umanitare ale ONU să sprijine eforturile de evacuare a civililor palestinieni. Sunt indicate toate zonele de conflict din Fâșia Gaza.

Ofensiva în Rafah este iminentă

Marea Britanie s-a alăturat statelor care cer Israelului să reflecteze bine înaintea acestei operațiuni. Totul s-ar putea solda cu o catastrofă umanitară. Cei peste 1 milion de palestinieni refugiați la Rafah nu mai au unde să fugă.

Israelul susține însă că aici se află ultimul bastion Hamas și că războiul nu se poate opri înainte de anihilarea completă a grupării teroriste.

Încurajat de eliberarea a doi captivi la Rafah, premierul israelian Benjamin Netanyahu declarase că numai prin presiune militară, până la victoria deplină, se poate obține eliberarea tuturor ostaticilor.

Bombardamentele la Rafah au continuat cu zeci de palestinieni uciși, potrivit martorilor locali citați de Reuters. După Statele Unite, și Marea Britanie a anunțat sancțiuni la adresa coloniștilor evrei din Cisiordania pentru violențe față de palestinieni.

Fondul Monetar Internațional a avertizat că războiul din Fâșia Gaza și atacurile rebelilor Houthi în Marea Roșie amenință economia mondială.