Lumea la zi

Numărul milionarilor va crește cu 40% la nivel global până în 2026! Majoritatea bogaților nu va mai proveni din SUA

oameni-bogati- SURSA sfatulparintilor.ro
Sursa sfatulparintilor.ro

Numărul de milionari se află în creștere, în următorii patru ani urmând să se înregistreze cu 40% mai mulți la nivel mondial, potrivit unui raport al Credit Suisse.

Raportul Global Wealth Report 2022 al Credit Suisse Group AG afirmă că, până în 2026, vom avea zeci milioane de milionari: peste 87,5 la nivel global.

În prezent, țara care conduce detașat în ceea ce privește “producția” de milionari nu este Statele Unite, cum s-ar aștepta majoritatea, ci China.

Surpriza de un milion de dolari

Cu siguranță, China a pierdut mult din productivitate și din avântul economic în timpul pandemiei COVID-19, deoarece blocajele au inundat țara. Dar piețele în curs de dezvoltare vor cunoaște probabil o recuperare mai rapidă din recesiunea economică, se arată în raport.

Averile private ar trebui să urce cu 36% până în 2026, ajungând la 169.000 de miliarde de dolari, potrivit Credit Suisse. Este o creștere destul de mare având în vedere căderea actuală a piețelor chineze. Indicele MSCI China a scăzut cu peste 30% de la începutul anului până în prezent.

Cu toate acestea, raportul este poate un pic cam optimist. Creșterea în China are riscurile sale asociate, mai ales având în vedere tensiunile geopolitice cu SUA și termenul limită din 2024 pentru ca anumite acțiuni chinezești să fie retrase de pe Wall Street. Între timp, rivalitățile dintre cele două națiuni în domeniul tehnologiei, energiei și telecomunicațiilor continuă nestingherite.

Câteva ETF-uri chinezești de luat în considerare

Dacă doriți să investiți în fonduri tranzacționate la bursă (ETF) chinezești, prețurile scăzute din prezent sunt un moment oportun. Având în vedere dimensiunea economiei chineze, este probabil ca aceasta să își revină într-un ritm mai rapid decât alte țări în curs de dezvoltare, potrivit Credit Suisse. Având în vedere acest lucru, luați în considerare aceste ETF-uri de top.

WisdomTree China ex-State-Owned Enterprises Fund (CXSE) este o opțiune atractivă, având în vedere scăderea mare a serviciilor de comunicații și a acțiunilor ciclice. Mai mult, are o strategie fără proprietate de stat care îi permite să investească pe piețele emergente cu mai puțin risc decât alte ETF-uri chinezești.

Dacă sunteți în căutarea unei oportunități uriașe de creștere, Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF (EMQQ) are avantajele sale. Sectoarele internet și comerț electronic au un potențial de creștere fantastic în China.

În cazul în care industria tehnologică își revine, acest fond ar putea fi lider în rândul ETF-urilor din sectorul tehnologic, la un cost mai mic decât omologii săi din SUA.

Se anunță o creștere în industrie

ETF-urile permit accesul ușor la industriile în creștere și evită volatilitatea care vine odată cu concentrarea pe o singură acțiune de stock. Acestea fiind spuse, nu uitați că economia Chinei are nevoie de timp pentru a-și reveni, iar tensiunile menționate mai sus nu sunt pe cale să dispară.

Ca în cazul multor strategii de investiții, răbdarea este esențială. China și-a arătat mușchii în comerțul electronic și în producția de vehicule electrice, pentru a numi câteva domenii cu perspective extraordinare.

Iar acolo unde Credit Suisse vede oportunități, cei care doresc să fie bogați ar fi bine să le urmeze  și să devină milionari, indiferent de locul pe care în numesc “acasă”.

O altă modalitate îmbogățire

Desigur, ETF-urile nu sunt singura oportunitate de investiție în raport cu China. Pe fondul unei inflații ridicate și al unei economii incerte, mogulii imobiliari găsesc în continuare modalități de a-și investi eficient milioanele.

Imobiliarele comerciale de primă mână, de exemplu, au depășit performanța S&P 500 pe o perioadă de 25 de ani. Cu ajutorul noilor platforme, aceste tipuri de oportunități sunt acum disponibile pentru investitorii de retail.

Nu doar pentru cei ultra-bogați. Cu o singură investiție, beneficiarii pot deține proprietăți de calitate instituțională închiriate de mărci precum CVS, Kroger și Walmart, și pot încasa venituri stabile legate de magazinele alimentare, pe bază trimestrială, potrivit Yahoo Finance.