Infofinanciar > Lumea la zi > Alte 57 de avioane de luptă din China au terorizat Taiwanul! În luna decembrie, 70 de astfel de aeronave au zburat peste insulă
Lumea la zi

Alte 57 de avioane de luptă din China au terorizat Taiwanul! În luna decembrie, 70 de astfel de aeronave au zburat peste insulă

drone china taiwan sursa foto ndtv.com
sursa foto ndtv.com

De duminică dimineața la ora 6.00 până luni dimineața la aceași oră, Armata Populară de Eliberare a Chinei a zburat 57 de avioane de război și patru nave marine spre Taiwan. În ultima lună, Taiwan s-a confruntat cu peste 70 de avioane chinezești care au zburat spre insulă în cadrul unor exerciții militare. 

Armata chineză a desfășurat exerciții ample de atacuri de luptă începând de duminică, trimițând avioane de război și nave de marină spre Taiwan, au anunțat atât ministerul chinez, cât și cel taiwanez al apărării. 

Exercițiile au coincis cu vizita unui grup de legislatori germani care au aterizat în Taiwan luni dimineață. În fruntea delegației se află Marie-Agnes Strack-Zimmermann, care conduce Comisia de Apărare a Parlamentului german. 

Oficialii germani vor discuta problemele cauzate de o posibilă agresiune chineză 

Parlamentarii germani se vor întâlni cu președintele taiwanez Tsai Ing-wen, precum și cu șeful Consiliului de Securitate Națională din Taiwan și cu Consiliul pentru Afaceri Continentale, care se ocupă de problemele legate de China. 

În ultimii ani, China și-a intensificat presiunile asupra armatei din Taiwan, trimițând aproape zilnic avioane de război sau nave de marină spre insula autoguvernată. China revendică suveranitatea asupra insulei, care s-a desprins de continent în 1949, în urma unui război civil. 

Exercițiile de duminică au continuat și luni, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan, care a monitorizat avioanele de război și navele marinei chineze asupra sistemelor sale de rachete. Acțiunile Chinei „au perturbat grav pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan și în apele înconjurătoare”, a declarat ministerul. 

Avioanele chineze depășesc granița din Strâmtoarea Taiwanului 

În decursul a 24 de ore, între orele 6 dimineața duminică și 6 dimineața luni, Armata Populară de Eliberare a Chinei a zburat cu 57 de avioane de război și patru nave spre Taiwan, potrivit declarațiilor de luni dimineața ale Ministerului Apărării Naționale din Taiwan, într-un comunicat. Douăzeci și opt dintre aceste avioane au traversat linia mediană a Strâmtorii Taiwan, o graniță neoficială pe care ambele părți o menținuseră anterior. 

China a anunțat exercițiile în jurul orei 23.00 duminică, spunând că „ținta principală a fost de a exersa lovituri terestre și atacuri pe mare”, potrivit unei declarații a lui Shi Yi, un purtător de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Est al APL. 

Număr record de avioane de luptă chinezești asupra Taiwanului 

La sfârșitul lunii decembrie, China a trimis un număr record de 71 de avioane de luptă și șapte nave spre Taiwan, cel mai mare exercițiu de asemenea amploare din 2022. 

Taiwanul va desfășura exerciții militare, organizate anual, timp de două zile, începând cu data de miercuri. Antrenamentul de dinaintea festivităților de Anul Nou (sărbătorit anul acesta în Taiwan pe 22 ianuarie) are scopul de a dovedi abilitățile militare defensive ale insulei, potrivit ziarului The Diplomat. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.