Info

Nu toți românii vor avea pensiile mărite! Ciolacu: „Nu vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15% pentru toată lumea”

bani-pensii-sursa-foto-dobrogea.tv
sursă foto: dobrogea.tv

Poziția liderului PSD, Marcel Ciolacu, este una constantă în ceea ce privește majorarea pensiilor. Potrivit președintelui Camerei Deputaților„ este nedrept ca și cei cu pensii foarte mari să beneficieze de majorarea de 15%”. Aceeași retorică a adoptat-o și purtătorul de cuvânt al PNL-ului, Ionuț Stroe, în urmă cu două zile. Liberalul exemplifica modalitatea prin care majorarea pensiilor, pentru toate categoriile sociale, cu un procent de 15% accentuează gradul de inechitate socială.

Anvelopa de mărire a pensiilor a fost stabilită la 15%

Ciolacu a precizat că, într-un final, coaliția de guvernare a stabilit procentul care va fi adăugat pensiilor începând cu ianuarie 2023, însă, Ciolacu nu consideră viabilă creșterea punctului de pensie cu 15% pentru toată lumea „ Avem punctul nostru de vedere în ceea ce priveşte mărirea pensiilor. În acest moment s-a hotărât, împreună cu ministrul de Finanţe, ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15 procente, dar asta nu înseamnă că noi vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15 procente, la fel la toată lumea”.

Ciolacu nu s-a rezumat doar la expunerea propria opinii, acesta a trimis și câteva săgeți spre partenerii din coaliția de guvernare „ Cred că nu ne-a fost suficientă pandemia, nu a fost suficientă criza din energie, nu a fost suficient războiul din Ucraina… Mai trebuia să venim şi după doi ani de guvernare de dreapta. Sunt principiile pe care nu le vom încălca. Vom încerca prin dialog, există acest dialog, cel puțin între mine și prim-ministru”.

Declarațiile lui Ciolacu par blocate în timp, de cel puțin două săptămâni președintele partidului PSD- nu a venit cu nici o noutate în ceea ce privește formula de creștere a remunerației lunare a seniorilor. De fiecare dată, acesta se arată ferm convins că în cele din urmă, partidele care dețin pârghiile puterii politice vor găsi consensul, se pare că:

„ Asta nu înseamnă că vor fi măriri diferenţiate ale punctului de pensie. Nu a zis nimeni niciodată acest lucru. Dar în afară de tot pachetul social cu care am intrat la guvernare, de voucherele cu care am venit, anul viitor românii trebuie ajutaţi şi mai mult, să depăşim cu toţii această perioadă” completează șeful PSD, Marcel Ciolacu.

Problema energiei a fost soluționată de Ciolacu și ai lui

În cadrul unei conferințe a Partidului Social Democrat, ținută la Teleorman în cursul zilei de ieri, președintele PSD a adus în discuție și prețul energiei, despre care acesta afirmă că nu mai poate fi acceptat nici de clasa politică și nici de societate„ Facem în continuare lucrurile pe care le ştim noi cel mai bine: venim cu soluţii.

Cu adevărat, avem nişte linii roşii, ale noastre, ale social-democraților, pe care noi nu o să le încălcăm. Am avut o linie roşie clară, şi nu am zis-o niciodată public, în ceea ce priveşte situaţia din energie. Cred că şi dumneavoastră, şi noi, şi românii, toată lumea ajunsese la un moment în care nu mai puteam accepta ce se întâmpla cu preţul la energie”.

Se pare că soluția găsită pentru a stopa creșterea tarifelor la gaze a fost stabilită împreună cu premierul României Nicolae Ciucă, iar consumatorii de energie electrică vor fi la adăpost pentru următorii doi ani „ Am venit cu o soluţie, am găsit până la urmă numitorul comun cu primul ministru al României şi am rezolvat problema energiei pe următorii doi ani.

Şi sunt ferm convins că în continuare vom veni cu un proiect coerent de dezvoltare a capacităţilor de producţie astfel încât acest preţ să fie sustenabil prin producţie şi după anul 2025. A fost şi vă recunosc linia roşie a noastră,a întregii conduceri a partidului, şi dacă nu găseam împreună această soluţie, PSD cred că nu îşi mai avea rostul la guvernare. Mă bucur că am depăşit acest lucru”, potrivit realitatea.net.