Info

Marcel Ciolacu: „Am stabilit că se va crea o anvelopă de cum va fi o mărire de 15%”

Marcel Ciolacu - sursa foto - fanatik.ro
sursa foto sursa foto - fanatik.ro

Marcel Ciolacu își susține ideea, anume aceea care ca pensiile să nu se majoreze cu acelaşi procent la 1 ianuarie 2022, dar este de acord cu o anvelopă de 15%, care să includă şi ajutoare sociale pentru cei cu venituri mici, în timp ce pensiile speicale să fie majorate doar parţial, cele care se bazează pe contributivitate.

„După ce am încheiat legea cu energia, am zis să venim cu proiectul de buget. Acolo să stabilim exact procentul care va rezulta nominal o sumă pe care să o folosim la pensionari. Ne dăm toţi cu părerea că e 10%, că e 15%. Am stabilit că se va crea o anvelopă de cum va fi o mărire de 15%, ceea ce înseamnă un efort bugetar de 15-16 mld lei. Am început discuţiile cu preşedintele şi Kelemen Hunor. O sa venim cu legea până în 31 decembrie 2022”, a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru Antena3.

Pensiile speciale

„Chiar și pensiile speciale au o componentă de contribuție și este corect, iar, prin lege, se va mări numai contribuția, nu și partea specială” a subliniat liderul PSD.

Întrebat dacă acesta este punctul său de vedere, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu, nu, este foarte clar, așa va veni propunerea din partea ministrului Muncii și a ministrului de Finanțe. E și corect așa, nu pot să-ți dau mărirea pe partea de special. Oricum, vom veni cu legea până în 31 decembrie”. „Sunt încă în România pensii de 1.500 – 1800 de lei. Pentru acestea, va trebui o mărire procentuală mai mare. La 1800 de lei, 15% reprezintă 270 de lei lei, i se mai opresc 20 de lei pe impozit, mai vin 250 de lei. La 20.000 de lei, vorbim de aproape 3.000 de lei, vine o mărire de 3.000 de lei, nu e corect” susține liderul PSD.

5 în față

Marcel Ciolacu, despre un posibil câștig al PSD-ului la alegeri, acesta susține că este nevoie ca social-democrații să obţină un procent „cu 5 în faţă”.

„Marele secret şi la Bucureşti şi întreaga echipă de conducere este liniştea din vestiar, fiindcă dacă nu ai linişte în vestiar, nu vei reuşi să construieşti nimic, nu vei reuşi să performezi ca o echipă dacă nu găseşti echilibrul de a aduce această linişte. (…) Oltul e singurul judeţ care a câştigat alegerile, având cu 5 în faţă. Noi, restul, cu părere de rău şi pentru Bacău, şi pentru Buzău şi pentru Galaţi, noi ne-am situat pe primul loc. Ca să câştigăm, trebuie să avem cu 5 în faţă şi sunt ferm convins că continuând această politică a PSD veţi reuşi acest lucru”, le-a transmis Marcel Ciolacu social-democraţilor  în cadrul unei conferințe de alegeri a PSD Vrancea.