Infofinanciar > Info > Noi vouchere de 300 de lei cu ocazia Paștelui! Cine va primi acești bani
Info

Noi vouchere de 300 de lei cu ocazia Paștelui! Cine va primi acești bani

Bani
Sursă foto: Romania TV

Vestea bună pentru românii salariați: angajații vor primi un voucher în valoare de 300 de lei cu ocazia sărbătorilor pascale. În 2023, o anumită categorie de persoane va beneficia de acest bonus.

Întrucât Paștele se apropie rapid, din ce în ce mai multe persoane încep să ia în considerare achizițiile pe care le vor face pentru masa festivă. Cu ocazia sărbătorilor pascale, angajații au primit și ei o veste bună, fiind informați că ar putea primi un voucher în valoare de 300 de lei sub formă de tichete de masă.

Bonusurile pot lua forma de cadouri din partea angajatorului

Existau multe speculații cu privire la beneficiarii cei 300 de lei la salariu în prezent, dar acum s-a aflat răspunsul. Se pare că banii vor fi acordați de către angajatori numai angajaților proprii.

Codul Fiscal a adus reglementări care îi bucură extrem de mult pe angajatori, în special după modificările aduse legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Astfel, toate voucherele acordate de patroni angajaților nu vor fi impozabile, cu condiția să nu depășească suma de 300 de lei. În plus, bonusurile vor putea fi primite sub forma de tichet cadou, dar și sub forma de cadou în bani sau bunuri de orice fel.

Cum pot fi acordați cei 300 de lei angajaților

Voucherele sub forma de tichete de masă vor fi acordate în felul următor:

-cadouri oferite angajaților (acestea includ si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase);

-cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;

-cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Beneficiarii voucherului în valoare de 300 de lei vor putea achiziționa doar produse alimentare, conform așteptărilor. Însă, este important de menționat că produsele care conțin alcool sau tutun nu vor putea fi cumpărate cu acești bani, informează Cancan.

Voucherele de vacanță ajung la salariați înainte de Paște

Conform anunțului făcut de deputatul PSD Radu-Marcel Tuhuț, voucherele de vacanță vor fi acordate înaintea Sărbătorilor Pascale. Tuhuț crede că extinderea programului și includerea sectorului privat reprezintă o realizare importantă pentru turismul din România.

Voucherele de vacanță pentru anul 2021 se eliberează exclusiv în format electronic, au o valoare totală de 1.450 de lei și sunt valabile timp de un an de la data emiterii. În această lună, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a atras atenția că amânarea eliberării voucherelor de vacanță pune în pericol programul de „Înscrieri timpurii” pentru stațiunile de pe litoralul românesc.