Infofinanciar > Info > Marcel Boloș face noi promisiuni în legătură cu voucherele educaționale. Când vor fi virați banii celor 15.000 de școlari
Info

Marcel Boloș face noi promisiuni în legătură cu voucherele educaționale. Când vor fi virați banii celor 15.000 de școlari

voucherele educaționale întârzie; sursp foto: playtech.ro
FOTO:playtech.ro

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că în cel mult o lună de zile copii care nu au primit tichetele educaționale vor intra în posesia voucherelor de 500 de lei. Potrivit edupedu.ro sunt peste 15.000 de școlari care nu și-au primit cei 500 de lei pentru achiziția rechizitelor.

„Sper eu, în cel mult 30 de zile, să avem rezolvată problema”, a precizat ministrul Marcel Boloș pentru edupedu.ro. Boloș va solicita de la ANAF datele necesare după care banii vor fi livrați prin aplicația utilizată pentru a plăti voucherele pentru energie.

Marcel Boloș: „Inspectoratele școlare trebuiau să facă această verificare”

Ministrul Marcel Boloș a precizat că de vină pentru întârzierea plăților aparține Inspectoratelor Școlare. „Aseară, am discutat cu colegii de situația pe care o avem de rezolvat. După mecanismul pe care îl avem în implementare, inspectoratele școlare trebuiau să facă această verificare a veniturilor și să prezinte documentele”.

Pentru a se efectua plățile cât mai repede cu putință ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat că ministerul se va folosi de aceeași aplicație utilizată pentru efectuarea plăților pentru voucherele de energie

„Împreună cu colegii, am agreat să facem interogarea bazelor de date și cumva să transpunem ușor mecanismul de pe forma veche pe forma nouă. (…) Noi avem o aplicație informatică pentru voucherul de energie. Acolo, am interogat bazele de date ale ANAF-ului pentru beneficiarii noștri. Pe același model și cu aceeași aplicație informatică, o să facem și pentru voucherul educațional”, potrivit g4media.ro.

Peste 15.000 de copii nu și-au primit voucherele educaționale

În aceeași ordine de idei, ministrul Boloș a mai precizat că inspectoratele vor trimite în continuare documentele pe care le solicită ministerul deoarece această atribuție intră în competențele lor legale „Legea spune clar că aceste documente trebuie prezentate de către inspectoratele școlare”: „N-aș vrea să înțeleagă Ministerul Educației că nu mai are responsabilitatea acestei verificări, de vreme ce legea spune clar că aceste documente trebuie prezentate de către inspectoratele școlare”, a explicat Marcel Boloș, pentru g4media.ro.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a solicitat în mod expres inspectoratelor școlare următoarele documente: cererea depusă la începutul anului școlar de către părinte/reprezentantul legal la unitatea școlară și adeverința de venit aferentă lunii iulie din 2022 din care trebuie să reiasă faptul că venitul este 0.

În linii mari, proiectul are ca obiectiv sprijinirea ”copiilor dezavantajați” iar scopul final constă în reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea accesului copiilor din mediile defavorizate în sistemul educațional cei aproximativ 15.000 de copii care îndeplinesc condițiile amintite au fost lăsați de mai bine de șase luni de zile fără tichetele pentru sprijin educațional.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.