Infofinanciar > Info > Ultimele informații despre voucherele de vacanță. Servicii în plus pentru angajații de la stat
Info

Ultimele informații despre voucherele de vacanță. Servicii în plus pentru angajații de la stat

Vouchere de vacanță - sursa foto - playtech.ro
FOTO: PLAYTECH.RO

Tichetul valoric acoperă mai multe tipuri de plăți printre care serviciile de cazare , transport, mâncare, agrement sau de tratament balnear. Beneficiarii trebuie să aibă în vedere faptul că perioada de valabilitate a tichetelor nu poate depăși un an de la data emiterii și, nu pot fi transmise sau vândute unei alte persoane.

Tichetele de vacanță sub nicio o formă nu pot fi vândute. Comercializarea voucherelor atrage după sine o amendă de peste 26.600 de lei pentru persoanele fizice. De asemenea, măsura se aplică și unităților hoteliere care acceptă tichete emise pentru altă persoană. În acest caz sancțiunile aplicate pot ajunge până la 13.300.

Cum pot fi utilizate tichetele de vacanță

Acestea pot fi utilizate doar de titularul de drept și doar în baza actului de identitate. În caz contrar, entitățile juridice pot fi sancționate cu 13.300, iar persoanele fizice care le comercializează sunt pasibili de o amendă dublă. Suma aferentă voucherelor de vacanță este supusă impozitării în luna în care tichetele au fost acordate beneficiarului.

Concret, angajatorul va reține 10%, adică 145 de lei, în luna în care bonurile vor fi acordate. Statul va acorda și în acest an angajaților din sectorul bugetar vouchere de vacanță. Valoarea totală a acestora este 1450 de lei, potrivit anunțului făcut de Ministerul Finanțelor. În cazul în care un salariat are mai multe locuri de muncă, indemnizația se acordă o singură dată de angajatorul unde beneficiarul are funcția de bază.

Odată ce beneficiarul a intrat în posesia tichetelor de vacanță, acesta își va alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să-și petreacă vacanța. După ce au fost stabilite aceste detalii, este necesar ca posesorul tichetelor să verifice dacă unitatea hotelieră sau pensiunea se află pe lista partenerilor emitentului tichetelor de vacanță, potrivit romaniatv.net.

Voucherele de vacanță sunt acordate de autorități  în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2026

Angajatorul va stabili în funcție de resursele bugetare de care dispune intervalul în care va acorda bonurile de vacanță. Platforma edupedu.ro amintește că decizia de acordare a voucherelor se va lua în colaborare cu organizațiile sindicale legal constituite sau, după caz cu reprezentanții salariaților.

”„Instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a precizat Ministerul Finanțelor.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.