Infofinanciar > Info > Noi măsuri de sprijin de la Guvern. Marcel Ciolacu anunță câți bani vor fi oferiți companiilor
Info

Noi măsuri de sprijin de la Guvern. Marcel Ciolacu anunță câți bani vor fi oferiți companiilor

Ciolacu sursa foto Jurnalul de Arges
Sursa foto: Jurnalul de Arges

Marcel Ciolacu, președintele PSD a spus în coaliție că se lucrează la un nou pachet de măsuri economice pentru companii. Acesta este posibil să intre în vigoare în a doua jumătate a anului curent întrucât criza economică se prelungește, iar prețurile sunt într-o continuă creștere.

„Alături de colegii din coaliție, am decis să demarăm discuții pentru un nou pachet de măsuri economice care să intre în vigoare în a doua parte a anului. Ne vom concentra ca majoritatea acestor programe să poată fi decontate din fondurile europene. Vrem să ajutăm firmele românești să reziste crizei energetice care pare să se prelungească. Vom încerca să punem la dispoziție noi instrumente prin care să poată investi în energie, mai ales în energia regenerabilă”, a spus Ciolacu la o întâlnire cu oamenii de afaceri.

„Prioritățile noastre sunt stimularea muncii și sprijinirea companiilor românești. De aceea, orice măsură fiscală vom discuta la nivel politic, să fiți convinși că o vom prezenta mediului de afaceri, într-un dialog transparent și responsabil. Și noi și dvs avem aceeași țintă: o economie care să se dezvolte cu firme solide și angajați care să știe că locurile lor de muncă sunt stabile și bine plătite”, a continuat acesta.

Modificări în Codul fiscal

Ciolacu a declarat că orice modificare care va apărea în Codul fiscal va fi mai întâi discutată cu Mediul de afaceri.

„Nimeni nu are de gând să strice climatul și echilibrul din interiorul mediului de afaceri, dar trebui să cântărim și să vedem realitățile. Avem un PIB care se bazează în acest moment pe 27% venituri și pe 40% cheltuieli. E cel mai mare decalaj din UE. Asta nu înseamnă că cineva va veni în vreo perioadă de crize multiple cu noi impozite. Sperăm ca împreună cu dvs, prin dialog deschis, să găsim soluțiile cele mai bune și cele mai sustenabile pentru provocările de astăzi, dar și pentru provocările de mâine”, a continuat el.

Războiul de la granițe are repercusiuni în situația economică românească. Cei de la guvernare încearcă să găsească soluții cât mai repede.

Firmele românești trebuie să facă față crizei economice

Marcel Ciolacu a spus că își dorește să ajute firmele românești pentru a face față crizei energetice, care este într-o continuă creștere. Partidul va pune la dispoziție instrumente cu care se pot face investiții în energie, în special în cea regenerabilă. El a mai subliniat și că prioritățile PSD sunt stimularea muncii și sprijinirea companiilor românești, astfel orice decizie luată va fi discutată mai întâi Mediului de afaceri.

Nu vă ascund faptul că, dat fiind conjunctura actuală, ne-am concentrat pe combaterea creşterii preţurilor, pe susţinerea fermierilor români şi pe creşterea capacităţii de procesare în industria alimentară. Valoarea adăugată trebuie să rămână în România! Locurile de muncă trebuie să fie aici! De asemenea, susţinerea firmelor româneşti a fost prioritară! De aceea, PSD a propus în coaliţie, iar Guvernul a adoptat măsura acordării de granturi în valoare de 300 de milioane de euro capital de lucru pentru fermierii români. Şi eu şi premierul o să vă asigurăm că nu ne vom opri aici”, a spus preşedintele PSD.