Infofinanciar > Info > Nicolae Ciucă, despre drumul expres din Vâlcea: „Avem nevoie de dezvoltarea infrastructurii”
Info

Nicolae Ciucă, despre drumul expres din Vâlcea: „Avem nevoie de dezvoltarea infrastructurii”

Nicolae Ciucă, premierul României, Sursa foto B1TV
Nicolae Ciucă, premierul României, Sursa foto: B1TV

Nicolae Ciucă, premierul României și președintele Partidului Național Liberal a fost prezent în data de 29 decembrie la Horezu la evenimentul dedicat comemorării lui I.G.Duca. Acesta a ținut un discurs în care a amintit despre importanța celui care și-a pierdut viața în urmă cu 89 de ani în gara la Sinaia, dar a și spus câteva cuvinte despre studiul de fezabilitate a drumului expres Găneasa – Drăgășani – Râmnicu Vâlcea –  Tigveni. 

„Țara noastră a plecat și este pe un drum democratic, țara noastră aparține democrațiilor occidentale iar datoria noastră, a tuturor, este să facem în așa fel încât  să continuăm să promovăm tot ceea ce ține de valorile democratice occidentale. Auzim cu toții în fiecare zi, de fiecare dată când avem posibilitatea, România este țară membră a Uniunii Europene, România este țară membră a NATO, România este țară care promovează valorile democrației occidentale. Trebuie să facem cu toții în așa fel încât  aceste valori să fie promovate și să fie apărate împotriva oricăror demersuri care încearcă să distrugă aceste valori. Este foarte important să participăm la astfel de evenimente și la toate evenimentele care țin de istoria noastră, de faptele celor care au avut curajul și puterea să-și asume responsabilități în momente deosebit de grele pentru țară”, a transmis Ciucă.

De asemenea, el a spus că în situația actuală trebuie păstrată solidaritatea și unitatea „și prin noi înșine să facem ceea ce trebuie pentru cetățenii români din țară și din străinătate”.

Fezabilitatea, punct de interes pentru Ciucă

În continuare, premierul României a vorbit despre obiectivele pe care le-a avut în vedere alături de membrii Filialei PNL Vâlcea, amintind, astfel despre proiectul prin care să aprobe studiul de fezabilitate, dar să și intre în procedura de licitație studiul de fezabilitate pentru drumul expres Găneasa – Drăgășani – Râmnicu Vâlcea –  Tigveni. În acest fel se realizează legătura drumul expres Pitești-Craiova și autostrada Pitești-Sibiu.

„Vâlcea este, oricum , un județ foarte important și relevant pentru tot ceea ce înseamnă regiunea Oltenia și, desigur, pentru tot ceea ce înseamnă resursa economică și umană a țării noastre  și avem nevoie de dezvoltarea infrastructurii și desigur, de a face în așa fel încât să devină mai atrăgătoare pentru investitori, existând o serie întreagă de oportunități pe care noi le-am avut în vedere atunci când am luat această decizie. Apreciez că este important ca dincolo de măsurile care se iau la nivelul Guvernului,  să avem la nivelul județului, de asemenea, o participare activă în tot ceea ce înseamnă demersurile și demersurile noastre, pentru a putea să facem ca investițiile să vină în județul Vâlcea și să îndeplinească atât speranțele cât și obiectivele pe care autoritățile județului și le-au propus. Din perspectiva Guvernului, aveți tot sprijinul și desigur, menținem acest dialog astfel încât să putem să îndeplinim toate obiectivele  pe care le-am discutat împreună”, a continuat acesta în discursul său.

Momentul adevărului pentru Ciucă

În încheiere, Ciucă a ținut să mulțumească cetățenilor pentru sprijinul acordat, dar a și spus că în acest an nu au fost doar realizări.

„Trebuie să recunoaștem că au fost și momente în care a trebuit să reluăm o serie de analize, să  revenim cu o serie de decizii pentru că situația a fost cât se poate de complicată și au fost nenumărate elemente de dinamică ce au impus modificarea deciziilor. Nu spunem că a fost o activitate guvernamentală perfectă dar vă pot spune că s-au depus toate eforturile  astfel încât să luăm toate deciziile , să comunicăm în timp oportun și să aveam această linie de dialog deschisă cu  toți partenerii noștri sociali, cu toți cetățenii, pentru a putea să găsim soluția care să vină și să realizeze tot ceea ce noi ne-am propus până în acest moment, până la sfârșitul anului și încă odată, deși a fost un an cât se poate de complicat, totuși, există suficiente realizări pe care putem să  sperăm că le vom folosi în mod oportun pentru tot ceea ce avem de desfășurat în anul care vine”, a concluzionat Ciucă.

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.