Lumea la zi

Nepoții Reginei au stat de veghe la catafalcul bunicii lor! Elisabeta a II-a va fi condusă pe ultimul drum luni, 19 septembrie

libertarea.ro
FOTO: libertarea.ro

Catafalcul reginei Elisabeta a II-a a fost înconjurat de toți nepoții ei timp de 15 minute. Aceștia au stat de veghe și au adus un ultim omagiu Majestății Sale. Sâmbăta seara, cei opt nepoți ai Reginei, prințul William, harry, peter Philips, Zara Tindall, prințesele Eugenie și beatrice, lady Louise Mountbatter-Windso și vicontele Sever, au înconjurat catafaclcul și zăbovit preț de cateva minute. Atât prințul Wiliiam cât și Harry au îmbrăcat hainele miltare, în timp ce restul familiei regale era îmbrăcată complet în negru. Nepotul cel mai  mare al reginei este Peter Philips în vârstă de 44 de ani, în timp ce vicontele Severn este cel mai mic și are 14 ani.

”Sicriul este drapat cu stindardul regal. Iar deasupra este așezată Coroana Regatului Unit, încrustată cu aproape 3.000 de diamante, și un buchet făcut din flori și plante, adunate din locurile dragi sufletului reginei – inclusiv pin de pe domeniul Balmoral, din Scoția, unde Elisabeta a II-a s-a stins pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Garda la sicriu este schimbată la fiecare 20 de minute, susține Jil Lawless reporter Associated Press”.

Catafaclul reginei va râmîne la Westminster Hall până luni, 19 septembrie atunci când va avea loc ceremonia. Conform protocolului regal, cei doi prinți, William și Harry vor merge în spatele sicriului, care va fi purtat pe un car de tunuri.

Elisabeta a II-a va fi condusă pe ultimul drum, luni 19 septembrie, de toți mebrii Casei Regale

Funeraliile vor începe la ora 11 și se vor ține la Westminster Abbey unde vor paricipa aproximativ 2000 de persoane printre care vor fi oameni politici și mebri ai Casei Regale. După funeralii, catafaclul va fi transferat pe afetul de tun și va fi purta pe străzile Londrei până la Hyde Park Corner, după care sicriul va fi depus într-un dric și va pleca spre Windsor. La ora 16, oral 18 a României, se va ține o slujbă religioasă în capela St. George, în prezenșa a 800 de persoane. Înaintea înhumării familia regală va participa la ceremonie privată unde accesor fotografilor sau a camerelor de luat vederi este interzis

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată în Capela memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor. Fosta suverană în imaginea celui mai longeeviv monrah britanic, va fi alături de soţul ei, prințul Philip, care a decedat în aprilie 2021 și care va fi mutat acum din cripta regală în mormântul familiei.

În altă ordine de idei ceremonia de înmprmântare va fi onorată de un român,  regimentele Diviziei de Gardă se afla sun comanda unui prinț român descendent al Martei Bibescu pe numele să Christopher Ghika care este și comandant al Ordinului Imperiului Britanic  ”Aceasta este ultima mea misiune pentru Regină dar prima mea misiune pentru Rege… Este o datorie foarte tristă, dar este un privilegiu unic de a lua parte la ultima datorie a forțelor armate față de regina Elisabeta a II-a. Cu imaginile evocatoare ale reginei părăsind Palatul Buckingham pentru ultima dată, va fi o după-amiază foarte specială”.

De asemena, comandantul a mai luat parte și alte ceremonii derulate de casa Regală a Marii Britani, acesta a participat în calitate de Comandant al Diviziei de Casă la ceremonia de înmormântare a Prințului Filip. Numărul de membri ai forțelor armate care vor participa la funeraliile Reginei, spune Chritopher Ghika, va fi undeva între 800 și 1000, potrivit g4media.ro