Esential

Prințul Harry a adus un elogiu bunicii sale, regina Elisabeta a II-a. Moartea monarhului a reunit familia regală

Printul Harry si Regina sursa foto akibon.com
Printul Harry si Regina sursa foto akibon.com

Ducele de Sussex, Prințul Harry,a adus un omagiu personal regretatei sale bunici,  regina Elisabeta a II-a, exprimându-și recunoștința pentru timpul petrecut împreună și angajamentul său de a susține domnia tatălui său în calitate de rege.Harry, care a renunțat la îndatoririle sale regale în 2020 împreună cu soția sa Meghan, a salutat într-o declarație serviciile reginei în calitate de șef de stat și monarh și, de asemenea, a vorbit emoționat despre calitatea ei de bunică, pe care a îndeplinit-o pentru cei doi fii ai regelui Charels al III-lea.

Prințul Harry și-a amintit de copilăria sa trăită alături de monarh „Buni, deşi această despărţire finală ne aduce o mare tristeţe, sunt veşnic recunoscător pentru toate primele noastre întâlniri – de la cele mai vechi amintiri din copilărie cu tine la prima întâlnire cu tine în calitate de comandant-suprem, până la primul moment în care te-ai întâlnit cu scumpa mea soţie şi ţi-ai îmbrăţişat iubiţii strănepoţi. Preţuiesc aceste momente împărtăşite cu tine, precum şi multe alte momente speciale între acestea. Deja ne este foarte dor de tine, nu doar nouă, ci întregii lumi”, a declarat Harry, confrom Reuters.

Moartea reginei i-a reunit pe William și Harry

În discursul său, Harry nu l-a uitat nici pe regretatul său bunic, Prințul Philip, care s-a stins din viață pe 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. „Și noi zâmbim știind că tu și bunicul v-ați reunit acum, și amândoi sunteți împreună în pace”, a adăugat ducele.

El și Meghan au pierdut contactul cu familia după ce au renunțat la responsabilitățile regale oficiale, inclusiv cu tatăl său, acum regele Charles, și au făcut critici dure la adresa Palatului Buckingham și a modului în care au fost tratați. Însă, Harry s-a referit și la viitoare regență a tatălui său, exprimându-și susținerea față de acesta „ În ceea ce priveşte primele întâlniri, acum îl onorăm pe tatăl meu în noul său rol, ca regele Charles al III-lea„.

Charles și-a mărturisit admirația pentru cei doi încă de când a devenit rege, atunci el spus: „Vreau de asemenea să-mi exprim dragostea pentru Harry şi Meghan în contextul în care ei continuă să-şi construiască viaţa în străinătate”.

Într-o manifestare de solidaritate, care avult loc sâmbătă, s-a făcut aluzie la posibilitatea ca relația celor doi frați să se refacă după decesul bunicii lor, Harry și Meghan au apărut pe neașteptate alături de fratele său mai mare, William, pentru o plimbare în fața castelului Windsor. Mai mult, se pare că Harry și soția sa au fost invitați chiar de William și Kate.