Lumea la zi

A oprit-o Charles pe Meghan să-și ia rămas bun de la Regină? William îi aduce pe Harry și soția sa alături de Casa Regală

William și Harry sursa foto reuters.com
William și Harry sursa foto reuters.com

După decesul reginei, Prințul William și Kate Middleton au fost văzuți alături de Prințul Harry și Meghan Markle. Cele două cupluri princiare au apărut împreună pentru prima dată după mult timp  pentru a-și prezenta omagiile bunicii lor, regina Elisabeta a II-a.

Prințul și Prințesa de Wales, proaspăt numiți, precum și Ducele și Ducesa de Sussex, au asistat la omagierea Reginei Elisabeta a II-a la Castelul Windsor. Potrivit Palatului Kensington, William le-a cerut fratelui și cumnatei sale să li se alăture lui și lui Kate. William a asistat la proclamarea tatălui său ca rege mai devreme în cursul zilei. Cuplurile îmbrăcate complet în negru au primit cu căldură florile și mesajele de susținere ale mulțimii.

Reuniunea vine la câteva luni după ce s-a afirmat că William și Kate nu i-au invitat pe Harry și Meghan la festivitățile Jubileului de Platină al reginei din iunie 2022. În dimineața zilei de 3 iunie 2022, Harry și Meghan s-au așezat în al doilea rând al catedralei, în partea opusă ducelui de Sussex, prințul William, și soției sale, Kate Middleton, care au fost plasați în față. De asemenea, camerele de luat vederi l-au surprins pe prințul Charles ignorându-i aparent pe fiul său cel mic și pe soția sa, în timp ce îi saluta călduros pe William și Kate, care nu le-au spus nimic lui Harry și Meghan în timp ce își ocupau locurile.

Frații ar fi fost înstrăinați de când Harry și Meghan, ducesa de Sussex, s-au despărțit de viața regală, foarte mediatizată, și s-au mutat în America de Nord. Harry și William au fost fotografiați ultima dată împreună după moartea prințului Philip, în aprilie 2021, iar cele două cupluri nu au mai fost văzute împreună în public de mai mulți ani.

Când soții Sussex au locuit în Marea Britanie, Meghan a avut o relație amară cu o mare parte a presei tabloide din Marea Britanie, care persistă și astăzi. Aceștia au acuzat tabloidele că au incitat la rasism împotriva ducesei; de asemenea, au susținut că există un rasism instituțional în cadrul monarhiei și că Palatul Buckingham nu a reușit să o protejeze pe Meghan. În ultimele zile, pe măsură ce lumina reflectoarelor s-a intensificat din nou asupra celor două cupluri, Meghan a fost, de asemenea, ținta unor abuzuri pe rețelele de socializare.

Meghan nu a fost lăsată să își ia rămas bun de la regină

În plus, sosirea lui Harry la castelul Balmoral din Scoția, singur, înainte de moartea bunicii sale, joi, a devenit un subiect de discuție. Presa britanică a relatat că regele Charles al III-lea i-a spus lui Harry că nu este potrivit ca Meghan să călătorească cu el la Balmoral înainte de moartea reginei, așa cum se pare că intenționau.

Dar apariția publică de sâmbătă a fost cel mai recent semn că familia regală ar putea repara legăturile, în timp ce se adună pentru a deplânge moartea reginei lor. În primul său discurs televizat de la Palatul Buckingham, vineri, Charles și-a exprimat dragostea pentru Harry și Meghan „în timp ce ei continuă să-și construiască viața peste hotare”.

Printre numeroasele afirmații uluitoare pe care ducele și ducesa de Sussex le-au făcut într-un interviu cu Oprah Winfrey anul trecut se numără afirmația că Palatul Buckingham a plănuit să-i refuze lui Archie titlul de prinț – o decizie pe care Meghan a numit-o dureroasă și a sugerat că a fost determinată de rasismul instituțional din cadrul monarhiei.Cuplurile au petrecut puțin peste 30 de minute discutând cu membrii publicului înainte de a pleca într-o mașină condusă de William, care a devenit prinț de Wales după urcarea pe tron a tatălui său.

„Familia Wales a fost întotdeauna programată să întâmpine binevoitorii la Castelul Windsor, dar surse regale spun că decizia de a-i invita pe soții Sussex a fost luată în al unsprezecelea ceas”, a scris Omid Scobie, observator regal, pe Twitter. „Este, fără îndoială, un moment semnificativ în istoria relației dintre cei doi frați”.