Infofinanciar > Lumea la zi > Moscova a cenzurat informații FBI și CIA care denumeau armata rusă slabă! Kremlinul folosește în continuare propagandă
Lumea la zi

Moscova a cenzurat informații FBI și CIA care denumeau armata rusă slabă! Kremlinul folosește în continuare propagandă

playtech.ro
sursa playtech.ro

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a declarat vineri că a blocat site-urile web ale CIA și FBI, acuzând cele două agenții guvernamentale americane de răspândirea de informații false, a relatat agenția de știri TASS.

„Roskomnadzor a restricționat accesul la o serie de resurse aparținând unor structuri de stat din țări ostile pentru diseminarea de materiale menite să destabilizeze situația socială și politică din Rusia„, a declarat Roskomnadzor într-un comunicat preluat de agențiile de presă rusești.

TASS a citat Roskomnadzor spunând că cele două site-uri americane au publicat materiale inexacte și informații care au discreditat forțele armate ruse. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Washingtonului sau a Ambasadei SUA la Moscova.

Să spui că armata rusă e slabă e o infracțiune

Rusia a transformat în infracțiune discreditarea forțelor sale armate, o infracțiune care se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare, în timp ce distribuirea cu bună știință de „informații false” despre armată este pasibilă de o pedeapsă maximă de 15 ani.

De când Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, în februarie anul trecut, Roskomnadzor a blocat o serie de instituții media independente, unele site-uri de știri străine și platforme de socializare, inclusiv Facebook, Instagram și Twitter.

Germania acuză Rusia că a răstălmăcit comentariile unui ministru drept propagandă

Rusia a răstălmăcit comentariile ministrului german de externe cu privire la războiul din Ucraina în scopuri propagandistice, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului, subliniind poziția Berlinului potrivit căreia NATO nu trebuie să devină parte a conflictului.

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a enervat Moscova prin comentariile făcute marți, la un eveniment la Strasbourg, când, vorbind în engleză, a spus că „ducem un război împotriva Rusiei, și nu unul împotriva celuilalt”.

Baerbock a vorbit cu o zi înainte ca guvernul german să anunțe că înarmează Ucraina cu tancuri avansate Leopard, lăsând deoparte rezervele anterioare cu privire la faptul că o astfel de acțiune ar putea determina Moscova să escaladeze războiul.

Zaharova a luat comentariul ministrului german și l-a folosit drept “dovadă”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o postare pe canalul său de mesagerie Telegram, citată miercuri de agenția de știri de stat TASS, a apreciat comentariile lui Baerbock ca fiind o dovadă că Occidentul duce un „război premeditat împotriva Rusiei”.

În timp ce Baerbock a părut adesea mai dură decât alți membri ai cabinetului german în ceea ce privește susținerea Ucrainei, Berlinul a subliniat în mod repetat că dorește să evite ca alianța NATO să devină parte a conflictului. Această preocupare a fost o parte din motivul pentru care Germania a întârziat să accepte să trimită tancurile Leopard în Ucraina.

„Propaganda rusă preia în mod continuu declarații, fraze, poziții, poziții ale guvernului, ale partenerilor noștri și le folosește pentru a-și servi scopurile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Kievul și aliații săi occidentali susțin că invazia Rusiei în Ucraina, lansată la 24 februarie anul trecut, reprezintă un război de agresiune neprovocat, care vizează acapararea teritoriului. Moscova spune că Occidentul se folosește de Ucraina pentru a slăbi propria securitate a Rusiei, conform Reuters.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.