Lumea la zi

Mobilizare a peste 300.000 de rezerviști în Rusia! Cetățenii sunt îndemnați să-și anuleze călătoriile în străinătate

hotnews.ro
Sursa foto: hotnews.ro

Un fost important lider al Armatei ruse, Andrei Kartapolov, general colonel în retragere, i-a îndemnat pe bărbații care sunt vizați de de ordinul de încorporare să evite călătoriile în străinătate și deplasările prin țară. Kartapolov a deținut și funcția de șef al Comisiei pentru Apărare al Dumei de Stat de la Moscova.

Kartapolov a ocupat și funcția de ministru adjunct al Apărării și a subliniat că nu sunt impuse restricții de călătorie pe teritoriul Federației Ruse determinate de ordinul emis de Vladimir Putin, cel puțin atât timp cât aceștia nu primesc o citație. Kartapolov i-a îndemnat să-și anuleze călătoriile în străinătate, dar și cele de pe teritoriul Rusiei.

Într-o declarație făcută în fața reporterilor, generalul rus a adăugat următoarea precizare: „Avem mobilizare parțială. Nu se aplică întregii țări. Prin urmare, în opinia mea, nu vor fi introduse restricții suplimentare. Puteți merge în siguranță la Krasnoiarsk sau Omsk, dar nu v-aș sfătui să plecați în vacanță în Turcia”.

Cetățenii Rusiei se pot deplasa în continuare pe teritoriul Federației Ruse

Potrivit afirmației făcute de generalul în retragere, rezerviștii nu au niciun fel de restricții de deplasare. Dar atunci când biroul militar de înregistrare și înrolare a emis o citație pe numele respectivului, situația ia o altă turnură. Astfel, ar fi mai bine ca aceștia să-și limiteze pe cât de mult posibil deplasările în Rusia și în străinătate.

Legea la care face trimitere Kartapolov se referă la interzicerea părăsirii locului de reședință a cetățenilor care sunt înrolați în forțele armate  fără a aduce la cunoștință în prealabil comisariatelor militare din momentul anunțării mobilizării. Actul ormativ nu face trimitere și la mobilizarea parțială.

În cursul zilei de miercuri, Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială în Rusia pe fondul războiului pe care îl duce țara sa ”împotriva Occidentului” și a frontului de peste 1000 de kilometri care trebuie securizat,potrivit hotnews.ro.

Liderul de la Kremlin a acuzat statele vestice că încearcă o distrugere a Federației Ruse, iar Moscova trebuie să acționeze în consecință, cu toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a pune la adăpost teritoriul Rusiei.

Autoritățile din Rusia pregătesc mobilizarea a peste 300.000 de rezerviști

„Au încurajat bandele de teroriști internaționali, au avansat infrastructura ofensivă a NATO în apropierea granițelor noastre. Au făcut din rusofobie totală arma lor, inclusiv timp de decenii au alimentat intenționat ura față de Rusia, în primul rând în Ucraina, pentru care pregăteau un cap de pod anti-rus, iar poporul ucrainean a fost transformat în carne de tun și împins la război cu țara noastră, declanșându-l încă din 2014, folosind forțele armate împotriva populației civile, organizând genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor care au refuzat să recunoască puterea care a apărut în Ucraina în urma unei lovituri de stat” a spus liderul de la Kremlin.

Serghei Șoigu, ministrul rus care deține portofoliul Apărării, a declarat la scurt timp, după discursul lui Putin, că autoritățile pregătesc în primă fază mobilizarea a peste 300.000 de rezerviști.

În aceste condiții, pe fondul declarației făcute de Moscova, biletele de avion din Rusia spre statele care permit accesul cetățenilor ruși ori s-au epuizat, ori au un cost astronomic. Un biet ar fi ajuns să se comercializeze și cu un million de ruble echivalentul a 16.600 de euro.