Infofinanciar > Lumea la zi > Consilier al lui Zelenski: ”Ucraina a pierdut faza actuală a războiului”. Care este situația în Lugansk
Lumea la zi

Consilier al lui Zelenski: ”Ucraina a pierdut faza actuală a războiului”. Care este situația în Lugansk

rachete sursa universul.net
sursa universul.net

Serhi Haidai, Șeful Administrației Militare din Luhansk a făcut anunțul prin care informează că din punctul lui de vedere săptămâna viitoare va fi decisivă pentru regiune. Rușii care sunt în superioritate numerică au trecut la arme puternice și bombardamente constante.

Acesta susține pentru RBC că armata rusă își dorește cu orice preț victoria în Luhansk și au început să trimită întăriri și din Mariupol și din regiunea Donețk. 

 „Orcii (denumirea folosită de luptătorii ucraineni pentru armata rusă) se epuizează. Gloanţele intră în ei la fel ca în toți ceilalți. Singura diferenţă este că aceştia sunt mulți. Luptătorii noștri sunt pur și simplu șocați văzându-i cum se cațără din toate crăpăturile precum gândacii. Dar cred că săptămâna viitoare va fi decisivă… iar toate evoluțiile vor avea loc în această săptămână. Situația este foarte grea. Atacurile de la Severodonețk se intensifică, asupra oraşului se aruncă bombe, au loc atacuri cu rachete Grad şi Tornado, atacuri de artilerie… Trupele ruse s-au apropiat deja suficient, așa că pot bombarda folosind mortiere. Orașul este distrus continuu, non-stop. Situaţia este foarte grea. Ieri, luptele s-au desfăşurat deja la marginea oraşului.” este declarația lui Haidai.

12.000 de militari ruși în operațiune de atac care are loc în Luhansk

Vladimir Putin printre altele, și-a stabilit un obiectiv clar pe care își dorește cu orice preț să îl atingă, acela de a ocupa regiunea Luhansk, după cum susține guvernatorul ucrainean. „Sunt trimise trupe din toate direcțiile. Din Mariupol și din Harkov, chiar şi o parte din regiunea Donețk, pentru a lua pur și simplu întreaga regiune Luhansk.”, mai adaugă acesta.

sursa all4romania.eu

sursa all4romania.eu

De asemenea, consilierul prezidenţial ucrainean Aleksei Arestovici susține că Rusia a acumulat rezerve mai devreme decât se așteptau oficialii, şi a reuşit să îngreuneze considerabil situaţia pe frontul din Donbas, ceea ce face ca Ucraina să fi pierdut faza actuală a războiului din punct de vedere al ritmului.

”Suntem în urmă, ceea ce face situaţia de pe front extrem de dificilă. Prin urmare, este posibil ca armata rusă să se întoarcă în nordul ţării noastre şi să crească presiunea de-a lungul liniei Herson-Zaporojie”, declarat Arestovic