Infofinanciar > Lumea la zi > Miliardele pentru Ucraina, puse în așteptare. Ce sumă a fost blocată de un senator din Statele Unite ale Americii
Lumea la zi

Miliardele pentru Ucraina, puse în așteptare. Ce sumă a fost blocată de un senator din Statele Unite ale Americii

Ucraina și SUA - sursa foto - zdg.md
Sursa foto - zdg.md

Într-o manifestare de unitate publică din Statele Unite al Americii, liderul republican Mitch McConell și Chuck Schumer, liderul majorității din Senat au făcut presiuni pentru ca adoptarea unui proiect de lege prin care Ucraina să beneficieze de un ajutor în valoare de 40 de miliarde de dolari să fie cât mai rapidă. Totuși, aceștia au fost blocați de un senator al republicanilor, pe numele lui Rand Paul. Aceste a cerut schimbări în cadrul legsilației, conform CNN.

Faptul că Paul nu vrea să își schimbe poziția în legătură cu proiectul de lege, îl determiă pe Schumer să îndeplinească toate procedurile ca să depășească obiecția. Totuși, acest lucru ar putea dura câteva zile.

Declarațiile senatorilor americani

Liderul majorității din senat, Chuck Schumer, conform site-ului stiripesurse.ro, a spus că cei mai mulți senatori, din ambele partide, doresc ca acest lucru să se întâmple. Însă, lucrul care „ține pe loc” acest demers este faptul că senatorul din Kentucky se opune adoptării rapide. Motivul pentru care face acest lucru este că vrea să adauge, chiar în ultimul moment, modificările proprii chiar în proiectul de lege. Această faptă este respinsă cu putere de mulți membri din cele două partide.

La aceste lucruri pe care Schumer le-a spus, intervine și Mitch McConell care declarat că :„ Ar trebui să votăm amendamentul senatorului Paul, iar apoi ar trebui să aprobăm suplimentul și ar trebui să o facem astăzi.”.

Rand Paul a motivat alegerea sa prin faptul că acesta jurământul lui trebuie să servească, în primul rând, securitatea națională și interesele Statelor Unite ale Americii, nu ale Ucrainei. Adăugând că oricât de mult ar empatiza cu această cauză, trebuie să se gândească întâi la binele țării sale. Un alt lucru spus de acesta a fost că : „Nu putem salva Ucraina condamnând economia americană.”.

Ca răspuns la declarațiile lui Paul, Schumer a spus că este convins că liderul din Kentucky nu vrea, de fapt, să sprijine Ucraina și că acțiunile de blocare nu vor anula trimiterea ajutorului, doar îl vor încetini.

În apărarea sa, Paul a spus că nu este împotriva legislației, doar că a vrut extinderea ei pentru ca membrii Congresului să fie inlcuși.

Bob Menendez, senator democrat în New Jersey, a spus că o să colaboreze cu Paul în scopul adoptării unui alt proiect de lege care are drept obiect preocupările pentru siguranța legislatorilor. Totuși, a spus și faptul că includerea amendamentului lui Rand Paul ar putea să întârzie adoptarea proiectului de bază. Astfel, Bob Menendez nu a fost de acord cu schimbările senatorului din Kentucky.

Această acțiune s-a desfășurat în timpul dezbaterii care avea ca obiect siguranța judecătorilor din Curtea Supremă. Aceștia se confruntă cu proteste chiar la domiciliul lor din partea care sunt în serviciul dreptului la avort.