Infofinanciar > Info > George Simion, un nou atac la adresa Guvernului! „Legea offshore este antinațională”
Info

George Simion, un nou atac la adresa Guvernului! „Legea offshore este antinațională”

george simion sursa Capital.ro
sursa Capital.ro

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR): Legea offshore este o lege antinațională. Statul român se descurcă să își extragă singur resursele și să le vândă. Exploatarea gazelor se poate face de companiile românești.

„Este foarte clar că din exploatarea gazului natural nu există niciun risc de a genera vreo pierdere economică. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru care nişte investitori să vină şi să exploateze acest gaz natural. La fel ca la liberalizarea preţurilor la energie, toate calculele sunt mincinoase. Nu există nicio raţiune pentru care o mare parte din beneficii să fie pierdute de statul român, în condiţiile în care el este proprietarul resurselor naturale. Totodată, în forma actuală a legii, societăţile comerciale nu vor fi obligate să vândă niciun metru cub din gazele naturale care aparţin României pe piaţa internă, iar din impozitarea veniturilor suplimentare care depăşesc un preţ de vânzare de 85 de lei pe MW, statul român s-ar putea să nu obţină niciun leu”, a susținut, miercuri, într-un comunicat de presă, preşedintele AUR George Simion.

Într-o postare dură pe Facebook, partidul susține că coaliția „toxică” PNL-PSD-UDMR vine „să îngenuncheze încă o dată poporul român” prin această lege.

Claudiu Târziu, consideră că statul român poate să extragă şi să vândă singur resursele

„Statul român poate să-şi extragă singur resursele şi să le vândă tot singur, în interes naţional. De asemenea, statul poate şi trebuie să răscumpere toate concesiunile importante de pe teritoriul României şi să nu mai acorde alte concesiuni decât operatorilor care aparţin statului român. Continuarea exploatării resurselor de petrol şi gaze naturale, în condiţiile actuale, ar reprezenta nu doar o afacere foarte proastă, ci şi un veritabil act de trădare naţională. După actul criminal de privatizare a Petrom, această lege promovată de majoritatea PNL-PSD-UDMR vine să îngenuncheze încă o dată poporul român, condamnându-l la sărăcie. Toţi cei care vor vota acest proiect vor figura în panoplia marilor trădători de neam”, susţine printr-o declarație publică liderul grupului AUR, Târziu.