Infofinanciar > Info > Marius Budai rupe tăcerea! Ce se va întâmpla cu creșterea pensiilor
Info

Marius Budai rupe tăcerea! Ce se va întâmpla cu creșterea pensiilor

marius budai pensii
Credit imagine: Evz.ro

Anunț de ultimă oră din partea ministrului Muncii, Marius Budai. Acesta a explicat ce se va întâmpla cu pensiile începând cu anul 2023.

Pensiile vor fi majorate, la 1 ianuarie, cu cel puțin rata inflației, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

”Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflație, categoric că vor fi modificate”, a declarat Marcel Ciolacu, atunci când a fost întrebat dacă vor fi majorate pensiile.

Mai exact, liderul social-democraților a declarat că legea în vigoare prevede ca pensiile româniilor să crească „cel puțin cu indicele de inflație”.

Ce se întâmplă cu pensiile

Întrebat ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 ianuarie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat:

„Domnul preşedinte a făcut o declaraţie în conformitate cu legea care a spus că dacă prevede o creştere anume de la 1 ianuarie sau o creştere pe anual cu rata inflației şi 50% din creșterea salariului brut se va respecta. Asta nu exclude o creştere anul acesta şi nu exclude o analiză a actualului guvern pe tot ce înseamă măsuri şi pachete sociale pe anul acesta. Suntem extrem atenți la evoluția cifrelor şi vom lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare a categoriilor vulnerabile unde se încadrează şi pensionarii”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Sinteza Zilei de la Antena3.

Guvernul, în ciuda faptului că de la 1 iunie a  promis faptul că vor fi majorate și tichetel de masă, se pare că a uitat de acest lucru. Bonurile de masă creșteau de la 20,17 lei la 30 de lei, iar acest lucru trebuia să se întâmple în prima zi de vară.

Această măsură pe care a anunțat-o Guvernul este una extrem de importantă, în contextul în care prețul unor produse alimentare a devenit cu 50% mai mare.

De ce valoarea tichetelor nu a crescut de la 1 iunie

Ministrul Muncii a explicat de ce tichetele de masă nu au fost majorate de astăzi. Marius Budăi, conform Antena3, a spus că : „Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari.”.

Acesta a mai precizat și că măsura de majorarea a tichetelor de masă va intra în vigoare de săptămâna, iar valabilitatea acestei soluții va începe din luna iulie. Mariud Budăi a spus și că totuși, este doar prima zi din luna iunie.

Ministrul Muncii continuă prin a spune : „Suntem un guvern aplecat către necesitățile cetățenilor atât din punct de vedere al întreprinzătorilor, cât și a celorlalte categorii vulnerabile și a lucrătorilor. Suntem într-o dinamică în care suntem practic la al treilea pachet de măsuri și s-a anunțat foarte clar că suntem în construcția unui alt pachet de măsuri pentru mediul privat și pentru categoriile private și pentru toți cetățenii în primul rând.”.

Oficialul precizează și că, o să continue cu măsurile în momentul în care vor fi anunțate lucruri certe. De asemenea, promite că răspunsurile la toate întrebările vor fi comunicare către public într-un mod cât mai transparent cu putință.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20.17 lei, iar de astăzi, ar fi trebuit să ajungă la 30 de lei. În urma acestei amânări, un angajat care beneficiază de astfel de bonuri pierde 216 lei într-o lună.