Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu își dă cu părerea! De câți bani ai nevoie pentru a trăi decent în România
Info

Marcel Ciolacu își dă cu părerea! De câți bani ai nevoie pentru a trăi decent în România

Ciolacu sursa foto Jurnalul de Arges
Sursa foto: Jurnalul de Arges

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a fost invitat joi seară la Antena 3 și a fost întrebat care ar fi suma necesară pentru ca un cetățean să aibă un trai decent în România.

Acesta a afirmat că minim 3.000 de lei ar fi venitul indispensabil  pentru un trai acceptabil.

„Cred că o familie ar trebui să aibă un venit împreună peste 3.000 de lei (un salariu de 3.000 lei de persoană – n.red. ), în acest moment, minim. Ce este cel mai grav este că noi suntem penultimul stat la riscul de sărăcie.”

Partidul PSD încearcă să găsească soluții pentru a combate sărăcia din România

„Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, combustibilului, energiei și a inflației ridicate. Din acest motiv, de la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale și economice. Peste 12 milioane de români beneficiază de aceste măsuri, iar sute de mii de companii de scheme de sprijin pentru dezvoltare! Am reparat ce era urgent. Vreau să fiu cât se poate de clar și de direct: dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau!”, a spus Ciolacu.

Scumpirile din ultimul an i-au afectat extrem de mult pe români. Aceștia au ajuns să cumpere carne doar la sfârșitul săptămânii.

După ce le intră pensia sau salariul, prima prioritate a românilor sunt facturile. Apoi trăiesc din ceea ce le rămâne.

Ce măsuri au luat cei de la conducere?

În luna martie a acestui an, PSD a finalizat pachetul de măsuri sociale în contextul scumpirilor. Draftul a fost înaintat prim-ministrului.

„Noi am finalizat, cu grupurile de lucru de la PSD, acest pachet de măsuri, un prim draft i-am înaintat şi prim-ministrului. Sunt ferm convins că luni vom începe să stăm aplicat pe aceste măsuri. După ce le convenim cu Executivul, decidem în coaliţie care sunt măsurile potrivite. Cel mai important este că avem o ordonanţă cu un preţ predictibil, în acest moment, atât la energie electrică, cât şi la gaze, astfel încât toată lumea poate să îşi facă bugetele, atât în zona casnică, cât şi în cea non-casnică”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Pachetul surprinde în special zonele care sunt cele mai afectat de scumpiri: carburanții și alimentele. Aceste scumpiri au venit în urma izbucnirii războiului din Ucraina.

„În acest moment avem un efort de 3,7% din PIB pe zona socială şi zona economică. Reamintesc că, pe timpul altor guvernări, în plină pandemie, am avut un efort de 2% din PIB. Este evidentă o creştere şi e evidentă preocuparea întregului Guvern şi a noastră, a celor care facem parte din coaliţie, de a menţine acest echilibru”, a susţinut el.