Infofinanciar > Info > Ce se întâmplă dacă voucherele nu vor ajunge pe 1 iunie? Marius Budăi explică în ce fel se va proceda în cazul unei amânări
Info

Ce se întâmplă dacă voucherele nu vor ajunge pe 1 iunie? Marius Budăi explică în ce fel se va proceda în cazul unei amânări

Marius Budăi - sursa foto - mediaflux.ro
Sursa foto - mediaflux.ro

Dat fiind faptul că, în ultima vreme, totul este imprevizibil, este necesar să fie  planuri de rezervă și, de asemenea să existe soluții în cazul în care lucrurile nu se desfășoară exact cum au fost plănuite. Mergând pe acest principiu, Marius Budăi explică ce se poate întâmpla dacă voucherele de 50 de euro vor întârzia.

Ministrul Mariu Budăi a declarat pentru Realitatea că sunt șanse ca respectivele vouchere pentru ajutor social să ajungă la beneficiari cu o întârziere. Acesta spune că : „OUG a trecut de guvern, aprobată, publicată în Monitorul Oficial La Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a luat legătura cu furnizorii de carduri, am început să le confecționăm, apoi urmează inscripționarea datelor personale, după care se ia legătura cu Poșta Română. (…) Urmează banii pentru iunie, după care urmează în lunile august și septembrie.”.

Deși a spus că este posibil ca distribuirea cardurilor de tichete să întârzie cu o lună, Marius Budăi a spus că banii pentru luna iunie nu se vor pierde, ci vor ajunge în cele din urmă pe cardurilor.

Ministrul Muncii și Solidarității Fiscale, declară că : „Am făcut o analiză și, din cauza faptului că avem de parcurs anumite etape de confecționare, inscripționare (datel personale – n.red.), transport, este posibil (să fie mici întârzieri – n.red.).

Dacă va fi vreun cetățean care va primi cardul la începutul lunii iulie, nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută, ci, din contră, va intra pe card, pentru a preîntâmpina o intrare în iulie cu restul de carduri. Noi sperăm să terminăm în iunie (cu distribuirea cardurilor – n.red.).”.

În ce constă procesul de distribuire a voucherelor

Procedeul de distribuire a voucherelor sociale constă în etape de emitere a cardurilor de centrele desemnate, incluzând aici și inscripționarea datelor (informații despre beneficiari și inserarea CIP-urilor) dar și distribuirea prin Poșta Română, urmată apoi de încărcarea cu bani a acestor carduri.

Ministrul Muncii a precizat și faptul că lista de beneficiari nu este complet finalizată. Marius Budăi spune că cele trei ministere implicate în acest proces lucrează împreună. Este vorba despre Ministerul Muncii, MIPE și Ministerul de Finanțe, acestea aflându-se în faza de construcție a listei. De asemenea, listele nu sunt afișate undeva în mod oficial, dar ministrul Muncii spune că în mod cert vor fi publicate.

Legat de măsura de acordare a tichetelor sociale pentru românii cu venituri mici și pentru anul viitor, Marius Budăi nu a oferit un răspuns precis, spunând că : „Am vorbit de un prim pachet social, a apărut criza prețurilor, războiul, a apărut al doilea pachet (de măsuri sociale – n.red.), apoi a treia măsură din luna iulie. Suntem extrem de atenți, și, dacă se va mai impune sa luăm măsuri, vom căuta soluții, pentru că cetățeni și categoriile vulnerabile și mediul de afaceri trebuie sprijiniți.”.