Infofinanciar > Info > Teoretic, de astăzi se măresc tichetele de masă, practic, nu ne grăbim. Marius Budăi : „De abia este prima zi din iunie”
Info

Teoretic, de astăzi se măresc tichetele de masă, practic, nu ne grăbim. Marius Budăi : „De abia este prima zi din iunie”

Marius Budăi - sursa foto - romaniatv.net
Sursa foto - romaniatv.net

Guvernul, în ciuda faptului că de la 1 iunie a  promis faptul că vor fi majorate valoarea tichetelor de masă, se pare că a uitat de acest lucru. Bonurile de masă creșteau de la 20,17 lei la 30 de lei, iar acest lucru trebuia să se întâmple în prima zi de vară.

Această măsură pe care a anunțat-o Guvernul este una extrem de importantă, în contextul în care prețul unor produse alimentare a devenit cu 50% mai mare.

De ce valoarea tichetelor nu a crescut de la 1 iunie

Ministrul Muncii a explicat de ce tichetele de masă nu au fost majorate de astăzi. Marius Budăi, conform Antena3, a spus că : „Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari.”.

Acesta a mai precizat și că măsura de majorarea a tichetelor de masă va intra în vigoare de săptămâna, iar valabilitatea acestei soluții va începe din luna iulie. Mariud Budăi a spus și că totuși, este doar prima zi din luna iunie.

Ministrul Muncii continuă prin a spune : „Suntem un guvern aplecat către necesitățile cetățenilor atât din punct de vedere al întreprinzătorilor, cât și a celorlalte categorii vulnerabile și a lucrătorilor. Suntem într-o dinamică în care suntem practic la al treilea pachet de măsuri și s-a anunțat foarte clar că suntem în construcția unui alt pachet de măsuri pentru mediul privat și pentru categoriile private și pentru toți cetățenii în primul rând.”.

Oficialul precizează și că, o să continue cu măsurile în momentul în care vor fi anunțate lucruri certe. De asemenea, promite că răspunsurile la toate întrebările vor fi comunicare către public într-un mod cât mai transparent cu putință.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20.17 lei, iar de astăzi, ar fi trebuit să ajungă la 30 de lei. În urma acestei amânări, un angajat care beneficiază de astfel de bonuri pierde 216 lei într-o lună.

Ce măsuri mai sunt în pachetul „Sprijin pentru România”

Această măsură face parte din pachetul „Sprijin pentru România”, program care cuprinde și alte măsuri, precum: prelungirea plafonării polițelor RCA pentru transportatorii mari; creșterea salariului minim cu 200 de lei; mărirea cotei de hrană pentru cei care sunt internați în spitale de la 11 lei la 22; sporirea alocației de hrană, încălțăminte și îmbrăcăminte care stau în centrele de plasament; sumele de bani de care beneficiază copiii și tinerii care fac parte din sistemul de protecție specială pentru unele nevoi personale vor crește de la 28, la 150 de lei și stabilirea salariului minim brut în industria alimentară și în agricultură la pragul de 3.000 de lei, înregistrând astfel un nivel asemănător cu cel din construcții.